A hétfőn nyilvánosságra került világranglista alapján biztossá vált, hogy a rotterdami világbajnokságon helytálló Tóth Krisztina és Póta Georgina is indulhat a jövő évi londoni olimpia asztalitenisz-tornáján. Tóthnak ez lesz az ötödik ötkarikás verseny, míg Póta a második olimpiájára készülhet. A nemzetközi sportági szövetség legfrissebb rangsorában Tóth Krisztina a 35., Póta Georgina pedig a 40. helyen szerepel, de mivel országonként és nemenként csak két-két sportoló szerezhetett egyéni olimpiai kvótát, így a most részvételi jogot szerzett 28 játékos rangsorában Tóth a 19., Póta pedig a 22., azaz mindketten olimpiai indulási jogot szereztek.

Ahhoz, hogy a magyar nők csapatban is résztvevői lehessenek a londoni játékoknak, a későbbiekben Lovas Petrának (a világranglista jelenlegi 51. helyezettjének) is kvótához kell jutnia, de ő egyesben már biztosan nem indulhat. A részvételi jog kiharcolására Lovasnak (és a magyar férfi válogatott tagjainak is) még két lehetőségük lesz: jövő tavasszal előbb Luxemburgban rendezik az európai, majd pedig Katarban a végső, úgynevezett világ selejtezőt.

A magyar sportolók közül eddig ketten szereztek biztos olimpiai részvételi jogot, a sportlövő Sidi Péter még tavaly kvalifikálta magát, a kalapácsvető Pars Krisztián pedig a közelmúltban Japánban dobta túl az induláshoz szükséges „A”-szintet. Emellett még további három atlétánknak (Márton Anita, Kovács Tamás, Madarász Viktória) van meg az ún. olimpiai „B”-szintje. Ez adott esetben szintén részvételi jogot érhet, amennyiben az adott versenyszámban más magyar versenyző nem teljesíti az „A”-szintet.