Az asztaliteniszező Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám selejtezőtornán aratott sikerével, valamint a férfi súlyemelők által az Európa-bajnokságon szerzett egy kvótával már 107 magyar versenyző nevezhető a nyári olimpiára. Zwickl és Pattantyús a Luxembourgban rendezett európai kvalifikációs viadalon vívta ki a londoni szereplés lehetőségét, míg a férfi súlyemelők a múlt heti kontinensviadalon a kvótával még nem rendelkező nemzetek között lettek a negyedikek, ami egy indulási jogot eredményezett a számukra. Azt majd a hazai szövetség dönti el, hogy ki lesz az, aki a brit fővárosban képviselheti a magyar színeket.

Az úszóknál - akárcsak az atlétáknál - speciális a helyzet, amennyiben ebben a két sportágban szintek teljesítése az olimpiai indulás feltétele. Úszásban versenyszámonként legfeljebb két sportolót lehet nevezni a kvalifikációs A szint teljesítése és egyet a B szint elérése esetén, illetve váltóban versenyszámonként és országonként egy staféta indítható. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) az összesítésében pillanatnyilag hét fővel kalkulál a B-szintesek közül, de valószínű, hogy ennél többet lehet majd nevezni, már csak azért is, mert pillanatnyilag 27-en vannak.

Hasonló elven alapuló megkötés vonatkozik az atlétákra is, azzal a különbséggel, hogy ott már most lehet tudni, ki milyen számban indul majd. Eltérés továbbá az is, hogy ebben a sportágban három versenyzőt lehet nevezni az A szint teljesítése esetén, míg a B-nél az úszáshoz hasonlóan egyet. A MOB minimálisan három aranyérmet és összesen tíz dobogós helyet vár, illetve 94 olimpiai pont megszerzését tűzte ki célul Londonban.