A londoni olimpia jegyében ismét a legnehezebb utat választja a németek klasszis asztaliteniszezője, Timo Boll. A 30 esztendős német játékos ugyanis a rotterdami világbajnokság (május 8-15.) után egy hónapon keresztül ismét Kínában készül majd. A pekingi olimpia előtt egy évvel már alkalmazta ugyanezt a receptet Boll, aki most a nyári időszakban egy hónapot ismét az ázsiai országban tölt majd el.

A világranglistát vezető német játékos a Hangzhou Nirui nevű klub színiben hat bajnoki mérkőzésen is pályára lép majd a kínai éljátékosok ellen, de ami ennél fontosabb számára, edzéseken testközelből ismerkedhet a kínai játékosokkal. „A legutóbbi vendégjátékom alkalmával megtapasztaltam az itteni edzések intenzitását. Azért jöttem vissza, mert most is erős csapatban szerepelhetek.”. A 6,8 millió lakossal rendelkező Hangzhou városa tartományi székhely és egyben ping-pong központ is, elég, ha csak annyit említünk meg, hogy Boll klubtársa lesz többek között az olimpiai bajnok kínai Ma Lin is.

Boll az edzőtábort és a kínai bajnokságban megvívott mérkőzéseket követően is marad a távol-keleten, hiszen feleségével ott nyaral majd, sőt mi több a hírek szerint a kínai nyelv elsajátítása is a közeli tervei között szerepel.