A tiszaújvárosi Világkupa-viadal keretében sorsolták ki a július 27-én kezdődő londoni olimpia triatlonversenyeinek rajtszámait. A szervezők tájékoztatása szerint a helyi polgármesteri hivatalban lezajlott ceremónián két ifjúsági olimpikon, Dudás Eszter és Hankó Gábor segédkezett. A nőknél Chile kapta az 1-es rajtszámot, míg az egyetlen magyar induló, Kovács Zsófia a 6-os rajtszámmal versenyezhet majd a brit fővárosban. A férfiaknál a Costa Rica-i sportolóé lett az 1-es szám. A londoni olimpián 55 női és 55 férfi triatlonos indulhat, a versenyeket augusztus 4-én, illetve 7-én rendezik a Hyde Parkban.

A férfiaknál a két hazai esélyes, az aktuális világbajnok Alistair Brownlee a 30-as, testvére, Jonathan pedig a 31-es rajtszámot kapta. A legfőbb vetélytársnak gondolt, kétszeres világbajnok Javier Sanchez az 51-es, míg az olimpiai címvédő német Jan Frodeno a 49-es számot viseli majd a versenyen. Érdekesség, hogy a 34-es rajtszám akár kabalának is jó lehet az új-zélandi Nicky Samuels számára, a triatlon eddigi három olimpiai szereplése alkalmával ugyanis mindig nyert érmet az ezt a rajtszámot viselő versenyző.

A 13-as számot a triatlonosok sem szeretik, így ezt nem osztották ki a sorsoláskor, helyette az 55 indulót felvonultató versenyben 56-os rajtszámot is kiosztottak. A 39 nemzet versenyzőinek részvételével zajló olimpiai triatlon versenyeken most Londonban indít először versenyzőt Ecuador, Mauritius, Monaco, Dél-Korea és Szlovénia.