Akár vetélkedő kérdés is lehetne, hogy melyik ország az, amelynek eddig valamennyi olimpiai érmét egy testvérpár szerezte. Mivel ezt a posztot most kivételesen nem „agytornának” szántam, így gyorsan fel is oldom az esetleges információ hiányt. Costa Ricáról, valamint Silvia és Claudia Poll (a képen jobbra) úszókról van szó.

Silvia Poll az ország első olimpiai érmét nyerte meg a szöuli olimpián, amikor ezüstérmes lett 200 méteres gyorsúszásban. Húga, Claudia Poll folytatta aztán a sort, aki 1996-ban Atlantában ugyanezen a távon szerezte meg Costa Rica első olimpiai bajnoki címét, ami egyben nagy meglepetés is volt, hiszen a német favorit Franziska van Almsickot legyőzve tudott győzni. A fiatalabbik Poll lány négy évvel később, Sydneyben is ott volt a játékokon, ahol a 200, valamint a 400 méteres gyorsúszásban is a harmadik helyen végzett, így Costa Rica eddig valamennyi olimpiai érmét (1 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérem) a Poll testvérek szerezték meg.
 
A Poll család egyébként német bevándorlók leszármazottjaként lelt új otthonra a közép-amerikai országban. A két lány eredetileg Nicaraguában született, de az 1972-es súlyos managuai földrengés után a család úgy döntött, hogy átköltözik Costa Ricába. Claudia Poll atlantai bajnoki címét követően az ország fővárosában, San Joséban másfél millió ember (az ország akkori lakosságának közel fele !!!) várta ünnepelve a nemzet hősnőjét…