A vancouveri téli olimpia és paralimpia ugyan már több mint két hónapja véget ért, de talán nem késő még feleleveníteni a legjobb fotókat a játékok kapcsán. Az általam jónak és emlékezetesnek ítélt tíz legjobb képet tettem be ebben a szubjektív válogatásba:

1. A paralimpia záróünnepségén az orosz kerekes székes break-táncos, Maxim Sedakov bemutatóját is figyelemmel kísérhette a közönség. A téli paralimpiai játékok utolsó hivatalos eseményén már a 2014-es szervezők, tehát Szocsi városa is bemutatót tartott.

Russian wheelchair acrobat Maxim sedakov breakdances for Sochi 2014 during the Vancouver 2010 Winter Paralympic Closing Ceremonies in Whistler, British Columbia, March 21, 2010. UPI/Heinz Ruckemann Photo via Newscom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2. Akinek nem jutott jegy, az sem nézte magányosan az olimpiai eseményeket. Volt is kiért szurkolniuk a kanadaiaknak, hiszen végül 14 aranyérmet szerezve megnyerték az éremtáblázatot.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3. Az olimpia előtt bizakodó tekintettel. A német gyorskorcsolyázó, Stephanie Beckert aláírása is ott szerepel a német olimpikonok falán. A 22 éves versenyző végül nem vallott szégyent Kanadában, hiszen egy arany- és két ezüstéremmel térhetett haza a játékokról.

Jan. 15, 2010 - 05348139 date 14 01 2010 Copyright imago Sven Simon Stephanie Beckert ger Speed skating SIGN on a Billboard Vancouver2010 Olympia Olympic Winter Games Einkleidung Olympic team Vancouver 2010 at 14 10 2010 in Air Erding Erding OS Games Winter Winter Games Vancouver Shooting Portrait Vdig xub 2010 horizontal premiumd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4. A norvég férfi curling válogatott nem csak a jégen nyújtott szereplésével (ezüstérem) marad emlékezetes, hanem az olimpiára tervezett speciális nadrág kollekciójáról is.
 
 
 
5.Címének megvédéséért érkezett Vancouverbe az oroszok korábban már visszavonult műkorcsolyázója, Jevgenyij Pljusenko. Az ezüstérem neki csalódás volt, melyet nehéz volt feldolgoznia. A győztes, Evan Lysacek boldogsága viszont földöntúli.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6.Kalifornia kormányzója, Arnold Schwarzenegger is ott volt Vancouverben és bár sztárként kezelték, most mégsem ő volt a figyelem középpontjában.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7. A híres színész, Donald Sutherland a megnyitón aktív szereplő volt, de később sem hagyta ott az olimpiát, itt éppen a női curling torna eseményeit követi figyelemmel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8. A párosok rövidprogramjában szereplő Vera Bazarova- Jurij Larionov orosz páros látványos mutatványa - egy kis fotós bravúrral megfűszerezve.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
9. Az Alexander Ovecskinnel felálló orosz hokisok nagyon fogadkoztak az olimpia előtt, de végül a negyeddöntő számukra már a végállomást jelentette.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10. A „repülő paradicsom”, vagyis az amerikai snowboardos Shaun White Vancouverben sem talált legyőzőre.