Kiváló versenyzéssel Kasza Róbert nyerte a férfi öttusázók londoni Világkupa-döntőjét, ezzel az európaiak közül elsőként ő szerzett kvótát a jövő évi olimpiára. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy mindenképpen indul majd a játékokon, előfordulhat ugyanis, hogy több magyar is kiharcolja a részvétel jogát, és mivel országonként és nemenként csak két-két fő szerepelhet az olimpián, a hazai szövetség határoz majd a résztvevőkről. A londoni Vk-döntőn - melyet részben olimpiai létesítményben bonyolítottak le -, Marosi Ádám és Demeter Bence is az élcsoportban végzett: előbbi hetedik, utóbbi kilencedik lett.

Hármójuk közül Kasza kezdett igazán jól, ő 976 pontos vívással a második volt az első szám után, majd jó úszással átvette a vezetést. Demeter 880 pontig jutott a pástokon, Marosi viszont csak 832-ig, ami az ő esetében korántsem értékelhető jó teljesítménynek. A medencében Demeter megőrizte első tíz közötti helyét és Marosi is felzárkózott némiképp: éppen tizedik volt a lovaglás előtt. A harmadik számban mindhárom magyar 1120 pontot hozott össze, ennél a 36 fős mezőny nagy része jobban teljesített. Ezzel együtt Kasza második, Demeter hetedik, Marosi pedig nyolcadik volt a lövészettel kombinált futás előtt.

Kasza két másodperccel indult az élen álló dél-koreai Jung után, de hamar leelőzte ázsiai ellenfelét, az üldözőit pedig maga mögött tartotta. Demeternek és Marosinak harminc másodpercen felüli hátránya volt a rajtnál, így nekik nagy bravúrra lett volna szükségük a jelentős előrelépéshez. "Nagyon nagy versenyt csinált ma Kasza Robi, tényleg egész nap kiválóan teljesített - világított rá a győzelem hátterére Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. - Jól vívott, jól úszott, s bár a lovaspályán volt négy verése, a kombinált számban történtek tükrében ezúttal ez is belefért."