Nem kis bravúrt hajtott végre Elisabeth Görgl az osztrákok alpesi síelője. Ugyanabban a versenyszámban tudott ugyanolyan téli olimpiai érmet nyerni, mint édesanyja 1960-ban és 1964-ben. Waltraud J. "Traudl" Hecher Squaw Valley és Innsbruck lesikló bronzérmese biztosan nagyon szurkolt lányának a minél jobb eredmény elérése érdekében, aki azonban a 2 amerikai hölggyel (Vonn és Mancuso) ugyan nem bírt, de a 3. helyével olyan sporttörténeti érdekességet produkált, amilyenre a téli olimpiák versenyei során még nem akadt példa (ha mégis, osszátok meg velünk).

A nyári olimpiákon többször előfordult, hogy szülő-gyermek ugyanabban a versenyszámban versenyzett és szerzett ugyanolyan érmet (vívás, vízilabda, stb.), sőt olyan is akadt, hogy egy csapatban nyertek (arany)érmet (pl. Oscar és Alfred Swahn sportlövészetben több olimpián is).
Vancouverben az amerikai Elli Ochowitznak is megvan az esélye Görglhöz hasonló bravúrra, hisz édesanyja, Sheila Young 1976-ban a második innsbrucki olimpián bronzot nyert a gyorskorcsolyázók ezer méteres távján, s amelyen ő is futni fog a mai versenyen a 14. párban (500 m-en aranyat kellett volna nyernie, ha édesanyja példáját követni szerette volna, de csak a 17. helyet sikerült megcsípnie).

(köszönet Hencsei Pálnak az infóért)