Hétfőn Portugáliába utazott Douchev-Janics Natasa, ahonnan március végéig biztosan nem jön haza. Storcz Botond szerint tökéletes állapotba kerülhet tavaszra a háromszoros olimpiai bajnok. Négy hónapig külföldön edzőtáborozik Janics Natasa "Nagyon jó dolgom van, hiszen tökéletesek a napjaim. Sokat edzek, és sokat vagyok a kislánnyal is. Nevetés, kacagás jellemzi a mindennapokat amellett, hogy tényleg komoly edzésmunkát végzek el. Portugáliába éppen miatta megyünk ilyen hosszú időre, hiszen Bulgáriából hazafelé jövet megtapasztaltam, mennyire megviselte az út, nem jó neki a sok változás. A jövő évi olimpiai válogatókon egyesben, Kovács Katival párosban és négyesben is elindulok, bár az utóbbi összeállítása a szövetségi kapitány döntése lesz" - mesélte Douchev-Janics Natasa azon a szegedi sajtótájékoztatón, ahol először mutatta meg az újságíróknak és a szurkolóknak szeptemberben született gyerekét, Milanát.

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged versenyzőjét kislánya mellett elkíséri Portugáliába férje, Andrian Douchev, annak 19 éves fia - aki a tervek szerint Magyarországon folytatja a pályafutását -, illetve Natasa barátnője, aki Milanára vigyáz majd. Később csatlakozik majd hozzájuk két fiatal szegedi versenyző, Horváth Alexandra és Kárász Anna is. Storcz Botond szövetségi kapitány nemrég a bulgáriai edzőtáborban meglátogatta Natasát és természetesen a következő hónapokban is nyomon követi a felkészülését.


„Natasa kihagyott egy évet, de igazából csak a versenyzés szempontjából, hiszen szinte megszakítás nélkül edzett, vízen volt. Számomra nem kérdés, hogy nagyon jó állapotban tér majd vissza tavasszal. Igazából csak szervezés kérdése, hogy Milana mellett jól be tudja osztani a napjait, de ahogy most Szegeden is láttunk, óriási segítséget kap ehhez a családjától és barátaitól” - mondta Storcz Botond.

Douchev-Janics Natasa száz kajakos kisgyereket is meghívott a sajtótájékoztatóra, akiknek ajándékcsomaggal kedveskedett. „Még jobban értékelem a fiatalok sportolását, mióta nekem is megszületett Milana. A gyerekek még inkább sikerre éhesek, mint a felnőttek, és örülök, hogy most az alapítványomon keresztül végre jutott időm velük foglalkozni" - nyilatkozta az MTI-nek a háromszoros olimpiai bajnok kajakos.