A Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpár múlt héten londoni kvótát szerzett a luzerni kvalifikációs versenyen. A korábban világ- és Európa-bajnokságot nyert, hosszú szünet után tavaly ősz óta ismét együtt versenyző duó a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, az evezősszövetség egy fillért sem adott tíz hónapos felkészülésükre, egyikük a lakását adta el az anyagi háttér biztosítása érdekében. A Hirling, Varga könnyűsúlyú kétpár múlt héten kvótát szerzett.Az evezősszövetség egy fillért sem adott felkészülésükre.A Hirling, Varga könnyűsúlyú kétpár múlt héten kvótát szerzett

"Tudtuk, hogy kijutunk Londonba: egyszerűen így álltunk hozzá. Mindent rááldoztunk erre az olimpiai részvételre. Kemény tíz hónap készülés áll mögöttünk, Zsolti csak ezzel foglalkozott, ami példaértékű. Korábban a szövetség teljes támogatást ígért a felkészülésünkhöz, de az elnökváltás miatti állapotok miatt ebből nem lett semmi, mégis kijöttünk a mélypontról. Edzőnk, Dani Zsolt most megpróbál megegyezni az evezősszövetséggel a támogatásunkról" - mondta Varga Tamás.

"Otthon lakom a szüleimnél, miután eladtam a lakásomat és az árának egy részéből finanszíroztam a felkészülésemet. Tavaly októberben tényleg úgy kezdtünk neki, hogy akkor is megteszünk mindent, ha senki sem támogat minket. Ez nem olcsó mulatság, például a francia edzőtáborunk sok százezerbe került, amit mind a saját zsebünkből álltunk. Az utóbbi hónapokban a szegedi veteránevezősök segítettek rengeteget, utazási támogatással is: e nélkül nem tudom, hogyan oldottuk volna meg. De talán részei a sikernek a zord körülmények is" - folytatta Hirling Zsolt.

Az olimpiáig hátralevő időszakról Hirling elmondta: "nem várhatunk a szövetségre, biztos megvannak a saját gondjaik. Valami gratulációt kaptunk tőlük, de nem álltak mögénk. Minket már igazából nem érdekel, nincs erre időnk, szeretnénk minél nyugodtabban folytatni Szegeden az olimpiai felkészülést. Londonban egytől húszig bárhova odaérhetünk."