Orvosi beavatkozáson esett át Simon Béla, a kormányos nélküli kettesek közt Juhász Adriánnal tavaly londoni olimpiai kvótát szerző magyar evezős. A Szolnoki Főiskola-Tisza Evezős Egylet sportolójának a térdét műtötték, így megszakította tavaszi alapozó edzéseit, néhány hét kényszerpihenőre szorul. A versenyző a belgrádi világkupára már tervez.

Simon Béla a február végi ergométeres országos bajnokságon ezüstéremmel zárt; a beavatkozásra edzőtábori felkészülését megszakítva hétfőn, a horvátországi, sibeniki edzőtábor után került sor. „Három helyen volt többlet a térdemben, ami folyamatos gyulladást eredményezve, az alvásban is sokszor zavart okozott. Hosszú ideje futni sem tudtam, szerencsére az evezés nem terhelte úgy, hogy azt is mellőzni kelljen. A fájdalom hátráltatott a felkészülésben, ami remélhetőleg most már zavartalan lesz. Két kis bemetszés van a térdemen, egy forgópengés műszerrel vágott ki Berkes doktor a Kelen Kórházban zsírcsomókat. Évek óta küszködöm a térdfájással, 11 féle gyógyszert szedtem rá és számtalan orvosnál jártam eddig, de úgy látszik, kvalifikációt kellett szerezni ahhoz, hogy eljuthassak olyan orvoshoz, aki végső megoldást talál" - nyilatkozta Simon Béla.

"Várhatóan két hétig nem igen használhatom a bal lábam, de attól a többi izmot mozgásban kell tartani, úgyhogy minél előbb lemegyek a klubba és emelem a vasakat. Felsőtestre súlyzózhatok, ezzel is segítve, hogy a kimaradt időszakban formában tartsam magam, természetesen az edzőm, Molnár Dezső felügyelete mellett. Addig a társam, Juhász Adrián végzi helyettem is a feladatokat, így a közös munkában övé most a nagyobb teher. Remélhetőleg az olimpián 200%-os leszek és csak egy rossz emlék lesz ez az időszak. Most folytatnám az utánpótlás-válogatott edzőtáborában a felkészülést, de helyette kényszerleállás van. Remélem, három hét múlva ismét teljes erővel rójuk a kilométereket a vízen és készülünk az első világkupára, ami Belgrádban lesz május elején” - foglalta össze a kvótaszerző sportoló.