Az alpesi sízőknél még két versenyszám van hátra: az óriás-műlesiklás és a műlesiklás. A mezőny kétségkívül legérdekesebb figurája a mexikói színekben induló Hubertus Rudolph von Hohenlohe.

Az 1959. február 2-án Mexikóvárosban született 51 éves síző  az ősi német Hohenlohe–Langenburg család sarja. A herceg – mert hivatalosan ez a megszólítás illeti meg – immár 5. olimpiájára készül. (Ezidáig 1984-ben, 1988-ban, 1992-ben és 1994-ben indult, 2006-ra a mexikóiak azért nem nevezték mert egyedüli induló lett volna  az országból. Ez érdekes, mert most is ő az egyetlen „azték”!) Rokona az 1956-os téli játékokon lesiklásban 45. helyen végzett, liechtensteini Max von Hohenlohénak.

Élete kész kalandregény. Mexikóban született, Marbellán és Liechsteinben él. Tíz éves koráig Spanyolországban, majd ezt követően Ausztriában, Grazban és Vorarlbergben élt.

1981-ben (!) indult első Világkupa versenyén. Ez évben ő alapította meg a Mexikói Sí Szövetséget. 12 világbajnoki részvételével világcsúcstartó. Legjobbja az 1981-82-es szezonból egy kombináció VK - 4.hely. Az olimpiákon a kis nemzetek szószólójaként is ismert lett, ezért rendkívül népszerű. A herceg rendkívül sokoldalú tehetség: pop együttese van, fotóművész, számos kiállítása volt szerte a világban. Aki többet szeretne tudni róla  látogasson el weboldalára: www.hubertushohenlohe.com