Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bolt hermetikusan elzárva készül Birminghamben

Már brit földön készül az olimpiára Usain Bolt. A háromszoros olimpiai bajnok jamaicai atléta azonban nem készülhet nyugodtan a londoni játékokra. Egyrészt népszerűsége a világ minden részén az egeket verdesi, másrészt viszont váratlanul erős riválist kapott. A 100-as világbajnok Yohan Blake ugyanis a jamaicai atlétikai válogatón 100 és 200 méteren is legyőzte Boltot, így jelezte, hogy a címvédés nem lesz olyan egyszerű számára.

A Birminghami Egyetem atlétikai pályáján készülő Usain Boltot biztonsági őrök vigyázzák az edzései alkalmával, akik a hírek szerint még azt is megakadályozzák, hogy a szurkolók és az érdeklődők felmásszanak a kerítésre, hogy egy pillantást vethessenek a világ (egyik) legjobb atlétájára. Az újságíróknak nem is nyilatkozik Bolt, kivéve, ha azok hazájából jöttek, nekik ugyanis külön sajtóidőpontokat tartanak fent a csapatvezetők. A jamaicai sprinternek ugyan a londoni olimpia előtt lett volna még jelenése a Gyémánt Liga sorozaton, de a londoni felkészülésre hivatkozva ezeket lemondta.

0 Tovább

Felix fut majd 100 méteren is

A női 100 méter - Carmelita Jeter és Tianna Madison melletti - harmadik indulója azért volt sokáig kérdéses, mert a válogatón Felix holtversenyben lett harmadik Jeneba Tarmoh-val. Az amerikai szövetségnek (USATF) nem volt terve arra, hogy mi történjen ilyen esetben, így végül a versenyzőkre bízta a döntést, akik vasárnap úgy határoztak, újra megküzdenek egymással. Tarmoh azonban néhány órával a hétfői futás előtt visszalépett. Az egyéni indulástól ezzel elesett Tarmoh - aki 200-on csak ötödik lett -, de az olimpián azért ott lehet majd a 4x100-as váltó tagjaként.

Az amerikaiak csapatában négy olimpiai címvédő - LaShawn Merrit (férfi 400 m), Angelo Taylor (férfi 400 m gát), Dawn Harper (női 100 m gát), Stephanie Brown-Trafton (női diszkosz) -, és nyolc regnáló világbajnok - Jason Richardson (férfi 110 m gát), Christian Taylor (férfi hármasugrás), Jesse Williams (férfi magasugrás), Trey Hardee (tízpróba), Carmelita Jeter (női 100 m), Jenny Simpson (női 1500 m), Lashinda Demus (női 400 m gát), Brittney Reese (női távolugrás) - kapott helyet.

0 Tovább

Az athéni sprint bajnok újra a régi

Az Oregon állambeli Eugene-ben rendezték az elmúlt hétvégén az amerikai atléták olimpiai válogatóját. A tízpróba fantasztikus világcsúcsa mellett egy másik kiemelkedő eredmény is született, ezúttal a férfi 100 méteres síkfutásban.  A válogatót ugyanis az athéni olimpiai bajnok Justin Gatlin nyerte meg, aki 9,80-s futásával feljött az idei világranglista második helyére. Nála gyorsabban csak a háromszoros olimpiai bajnok jamaicai Usain Bolt tudott futni, aki 9,76-ot és 9,79-et is futott már ebben az évben. A 30 éves - korábban doppingolás miatt négy évre eltiltott - Gatlin ugyan 1,8 m/s-os hátszélben futott a fináléban, de ez sem von le semmit az érdemeiből, hiszen élete legjobbját teljesítette a klasszikus távon.



"Minden irreálisnak tűnik most, pedig nem csináltam semmi különöset, csak kimentem és futottam egy jót" - nyilatkozta Gatlin a futás után, amellyel még a 2004-es olimpián futott 9,85-ös egyéni legjobbját adta át a múltnak. A kiváló futásával egyben olimpiai éremre is bejelentkező Gatlin mögött az oszakai világbajnokság (2007) háromszoros bajnoka, Tyson Gay végzett a második helyen (9,86), aki lágyékműtéte miatt közel egyéves kihagyás után tért vissza ezzel sikeresen. Harmadik amerikaiként Ryan Bailey (9,93) jutott még ki a 100 méteres síkfutásban a londoni olimpiára.

0 Tovább

Usain Bolt Londonban is világcsúcsot akar futni

Saját világrekordjait akarja megjavítani a londoni nyári olimpián Usain Bolt, a 100 és 200 méteres síkfutás címvédője. A jamaicai atléta a BBC-nek adott interjújában azt mondta, 100 méteren 9,4, 200-on pedig 19 mp a célja. Bolt a 2009-es berlini világbajnokságon állította fel a jelenlegi csúcsokat: a klasszikus sprinttávon 9,58, 200-on pedig 19,19 mp-et futott. "Mindenki rekordokat akar látni tőlem, én pedig keményen dolgozom azért, hogy sikerüljön javítani a csúcsokon" - fogalmazott a 25 éves vágtázó, s hozzátette, ha mindkét távon meg tudná védeni olimpiai bajnoki címét, akkor minden bizonnyal élő legendává válna.

0 Tovább

Michelle Obama vezeti az amerikai küldöttséget

A londoni olimpia július 27-ei megnyitóján számos közismert politikai személy is jelen lesz a brit fővárosban, Közéjük tartozik majd az Egyesült Államok elnökének, Barack Obamának felesége is. Michelle Obama személyes jelenlétével szeretné tovább népszerűsíteni a sportot az amerikai fiatalok körében, ezért döntött az angliai utazás mellett. Nem mellesleg egy szép hagyományt is folytatnak ezzel, hiszen az amerikai First Ladyk több alkalommal is jelen voltak már olimpiai megnyitókon.

Hillary Clinton az 1994-es lillehammeri, Laura Bush pedig a 2006-os torinói olimpia megnyitóján volt jelen. Michele Obama a tervek szerint majd a brit miniszterelnök feleségével, Samantha Cameronnal együtt nézi a versenyeket. A sport jó apropót jelent a brit-amerikai kapcsolatok elmélyítésére, amelyhez az elnök, Barack Obama is hozzájárul, aki ugyan Londonban nem lesz jelen, de a napokban meghívta David Cameron brit miniszterelnököt egy kosárlabda mérkőzésre.

0 Tovább

Szocsi még Apolo Anton Ohnot is motiválja

Elképzelhető, hogy a 2014-es szocsi téli olimpiára versenyzőként visszatér minden idők egyik legjobb rövidpályás gyorskorcsolyázója, az amerikai Apolo Anton Ohno. "Mindenképpen ott leszek a játékokon, de abban nem vagyok biztos, hogy a jégen" - mondta a 29 éves sportember, aki a két évvel ezelőtti vancouveri játékok óta nem indult hivatalos versenyen. "Elképzelhető, hogy a mikrofon előtt fogok ülni, de az is lehet, hogy sisakban láthatnak majd engem." Ohno pályafutása során nyolc olimpiai érmet nyert, ebből kettő aranyat. Amennyiben a visszatérés mellett dönt, az saját bevallása szerint 15 hónapos felkészülést igényelne. "Mindig imádni fogom a rövidpályás gyorskorcsolyázást. Ebben élek, ezt eszem, ezt lélegzem. Ez az életem" - mondta Ohno.

0 Tovább

Usain Bolt 400 méteren kezdi a szezont

Szombaton hazai pályán egy 400 méteres versennyel kezdi meg a szezont a háromszoros olimpiai bajnok jamaicai atléta, Usain Bolt. A Camperdown Classic névre hallgató szabadtéri versenyen a 25 éves futó tőle szokatlan távon indul. Bolt már régóta kacérkodik az egykörös távval, de nagy világversenyen még nem indult sohasem 400-on. Ezen a távon egyéni legjobbja már öt év óta a 45,27-es eredmény.

Érdekesség, hogy ezen a viadalon - igaz egy másik futamban - a 100-as világbajnok Yohan Blake is futni fog 400 métert. Bolt számára a szabadtéri szezon majd május 31-én kezdődik el, amikor Rómában a Gyémánt Liga sorozaton indul el 100 méteren.

0 Tovább

Jacques Rogge elégedett volt az ifjúsági olimpiával

Az elégedettség hangján szólt a vasárnap befejeződött első ifjúsági téli ötkarikás játékokról Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke. "Tíz dicsőséges napon vagyunk túl. Köszönjük, Innsbruck! Viszontlátásra 2016-ban, Lillehammerben!" - mondta a 69 éves belga sportdiplomata, aki úgy vélte: a fiatalok téli seregszemléjének debütálása minden várakozást felülmúlt és biztos alapot teremtett a jövőre nézve.


Rogge megköszönte a szervezők és a mintegy 1400 önkéntes munkáját. Az első téli olimpia versenyeit mintegy százezer néző látta a helyszínen, s az eseményről körülbelül 900 médiamunkás tudósított. A korosztályos csúcseseményen 6 sportág 15 szakágának 63 versenyszámában több mint ezer, 14-18 év közötti sportoló vett részt. Magyarországot kilenc versenyző képviselte, a küldöttség a jégkorongozók egyéni ügyességi számában érdekelt Kovács Attila és Gasparics Fanni révén két ezüstérmet szerzett.

0 Tovább

Balczó András élménybeszámolója

A magyar öttusázás korszakos alakja, Balczó András viszonylag ritkán vállal nyilvános fellépéseket, így sokak számára lehet érdekes a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti kör azon eseménye, amelyre a háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok mégis elfogadta a meghívást.

A 2012. január 12-én 17.00 órai kezdettel sorra kerülő eseményre a belépés ingyenes, a vezetőség a klubtagok mellett minden érdeklődőt szeretettel vár.

HELYSZÍN: CORVIN MŰVELŐDÉSI HÁZ - ERZSÉBETLIGETI SZÍNHÁZ Mátyásföld, Hunyadvár u. 43/ b
Megközelíthető busszal: 176E, 276E, 92 és HÉV-vel

0 Tovább

Újra fellobbant az olimpiai láng

Szombaton Athénban fellobbant az olimpiai láng, amely hamarosan az innsbrucki ifjúsági olimpiára utazik. Januárban első alkalommal kerül sor a téli sportokat illetően is az ifjúsági olimpiára. Január közepén Innsbruck lesz a házigazdája a 14-18 éves korosztály legjobbjainak versenyének. Az osztrák város 1964-ben és 1976-ban már rendezett téli olimpiát is, így most harmadszor várhatja az olimpiai láng érkezését. Az esemény kapcsán szombaton az athéni Panathinaiko Stadionban - a hagyományoknak megfelelően a nap sugarainak segítségével - gyújtották meg a lángot.

Az eseményen jelen volt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, a belga Jacques Rogge, az osztrák olimpiai bizottság elnöke, Karl Stoss, valamint az osztrák sportminiszter, Norbert Darabos is. A láng a meggyújtást követően elindult Ausztria felé, a 2012 főből álló fáklyaváltó december 27-én érkezik meg Ausztriába, majd a január 13-ai megnyitóra az innsbrucki Bergisl stadionba.

0 Tovább
«
12345

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Utolsó kommentek