Igazi álompáros lehetett volna Martina Hingis és Roger Federer, ha a londoni olimpia tenisz vegyes páros versenyében elindul. Az ötlet még az év elején, állítólag a Federerhez közel állók javaslatára vetődött fel, amiről a két érintett a napokban személyesen is beszélt. Hingis és Federer végül arra jutottak, hogy nem látnak fantáziát az elképzelésben. Federer ugyanis inkább az egyesre szeretne koncentrálni Londonban, lévén az egyéni olimpiai bajnoki cím az egyetlen, amely még hiányzik rendkívül sikeres pályafutásából.

Párosban ugyan (Stanislas Wawrinka oldalán Pekingben) nyert már olimpiát a svájci, de Wimbledon füvén jövő nyáron szeretne egyéniben is a csúcsra érni. A londoni füves pályás tornán korábban már hat alkalommal is győzött, így most is az esélyesek közé tartozik. A  2011-es év végére remek formába lendülő svájci játékos úgy véli, hogy a felfokozott figyelem  miatt egy esetleges Hungis/Federer vegyes páros szereplés túl sok stresszel járni, ami elvonná a figyelmét a fő feladatról. Arról nem is beszélve, hogy ha mindkét számban döntőbe jutna, akkor nyolc nap alatt összesen 11 mérkőzést kellene lejátszania.

A vegyes páros elsősorban Martina Hingis szempontjából lehetett volna különleges, a karrierje során öt Grand Slam tornát megnyerő és 209 hétig a világranglistát is vezető játékos ugyanis 2007-ben már befejezte a karrierjét, így a londoni olimpia komoly kihívást és egyben sportszakmai különlegességet jelenthetett volna számára.