Pénteken hivatalosan is bejelentették a londoni olimpia jegyárait. A belépők közül 2,5 milliót darabot kevesebb, mint 20 fontért (6.400 forint) lehet megvásárolni, kétharmaduk pedig olcsóbb lesz, mint 50 font (kb. 16.000 Ft). A legdrágább (sporteseményre szóló) londoni biléta pedig a 100 méteres férfi síkfutás döntőjének napjára (Usain Bolt ugye minden pénzt megér mottóval) érvényes belépő lesz, amelyért 725 fontot (jelenlegi árfolyamon 232.000 forintot) kell leszurkolnia a fanatikus sportrajongóknak. A jegyek árusítása hivatalosan jövő márciusban kezdődik majd meg, amikor is összesen 8,8 millió belépő találhat gazdára. Az eredeti belépő számot (8 millió) egyébként a közelmúltban növelte meg a szervező bizottság, hogy még több néző számára biztosítson lehetőséget az olimpiai versenyek megtekintésére. A jegyek 75%-át tervezik nyilvánosan értékesíteni, amelyek nagyrészt előzetes jelentkezés (és sorsolás) után válnak elérhetővé bárki számára.

A londoni szervezők természetesen a jótékonykodásra és különböző szociális programokra is gondoltak, ennek szellemében 100.000 jegyet londoni iskolák diákjainak adnak, illetve az olimpiát megelőző iskolai diákolimpia versenyeken legjobban szereplők között osztanak szét. Érdekes újításnak ígérkezik a „Fizesd meg a korodat” névre hallgató, elsősorban a fiatalokat megcélzó akció is, amelynek keretein belül 200 olyan esemény is lesz az ötkarikás programban, ahol a 16 év alattiak saját koruknak megfelelő fontösszegért mehetnek be az eseményre (a „túlkorosak” persze ennél jóval többet lesznek kénytelenek kipengetni). Bizonyos eseményeken lesz kedvezményes jegyár a 60 év felettiek részére is. Az olimpia ideje alatt összesen 26 sportág eseményeire kerül majd sor, ahol a jelenlegi tervek szerint összesen 649 különböző programra (szekcióra) lehet belépőkhöz jutni. A jegyekre a londoni olimpia hivatalos honlapján, az úgynevezett Sign Up programban lehet „benevezni”, ahol jelenleg már 1,7 millióan regisztráltak.

Néhány érdekesség a magyar érdekeltségű sportágakról: a vízilabda torna döntője 65 és 185 font közötti összegért látogatható, a kajak-kenu döntők 35-95 fontos jeggyel nézhetőek meg, míg aki az úszó döntőkre kíváncsi, az a konkrét helytől függően 50 és 450 font közötti összeggel számoljon. A sportágankénti teljes ártáblázat az alábbi linken megtekinthető. Hagyományosan a megnyitóünnepség legjobb helyre szóló jegyei viszik a prímet a drágasági rangsorban, aki prémium helyről szeretné élvezni a 2012. július 27-ei megnyitót, annak – stílszerűen - 2012 fonttól (643.000 forint) kell megválnia.