Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Igény szerinti utazási csomagok Londonba

A magyar szurkolók igényeinek megfelelően alakított ki utazási csomagokat a nyári londoni olimpiára a Pegazus Tours, a Magyar Olimpia Bizottság (MOB) hivatalos utazási irodája, az olimpiai játékok magyarországi hivatalos jegyértékesítője. A cég csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az angol fővárosban július 27-től augusztus 12-ig tartó olimpia idejére három, egyenként 7 napot és 6 éjszakát magában foglaló csomaggal készült a Pegazus, s amint az a korábbi tapasztalatok alapján várható volt, a magyarok leginkább az utolsó néhány napon szeretnének a helyszínen tartózkodni, többek között ekkor kerül sor a kajak-kenu versenyekre. Így az erre az időszakra érvényes utak 90 százaléka már elkelt.

„Az első és a második hétnapos időszakra még könnyebben lehet csomagot vásárolni, akár személyre szabott belépőkkel - mondta Kamuti Balázs, az utazási iroda ügyvezető igazgatója. - Ez azt jelenti, hogy ha például valaki a küzdősportokért rajong, akkor igényelheti úgy a jegyeket, hogy csak ezekre az eseményekre jusson el.” Kamuti hozzátette, London egyébként is drága városnak számít, de az olimpia ideje alatt háromszor-négyszer többe kerül minden. Egyrészt emiatt, másrészt a magyar igényeket felmérve döntött úgy a Pegazus, hogy rövidebb időszakra érvényes csomagokat is kínál vásárlóinak.

„Akár kettő, három, vagy négy napra is ki lehet velünk utazni Londonba, a kétnapos utazás, amely magába foglalja a repülőjegyet, a szállást, illetve a sporteseményekre szóló belépőket, például 295 ezer forinttól már elérhető, s igény szerint alakítható” - mondta az ügyvezető. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a Pegazus a férfi kézilabda-válogatott és a női vízilabdacsapat áprilisi olimpiai kvalifikációs tornájára is szervez utakat a magyar szurkolóknak. Cserpes Fábián marketingigazgató azt mondta, a MOB-bal közösen tervezik egy hivatalos szurkolói póló elkészítését, hogy a Londonban tartózkodó magyar drukkerek ezt viselhessék. „A szurkolók részéről igény van arra, hogy a pekingi játékokhoz hasonlóan Londonban is alakítsunk ki úgynevezett találkozási pontot, ahol nemcsak egymással, hanem a sportolókkal is találkozhatnak” - tette hozzá Cserpes.

0 Tovább

Elkezdődött a jegyértékesítés második fázisa

Rohamtempóban fogynak a jegyek a londoni olimpiára. A 2012-es nyári olimpia szervezői ugyanis pénteken megnyitották a közvetlen jegyértékesítés második fázisát, amelynek keretében ismét lehetett direktben a szervezőbizottságtól belépőkhöz jutni. Az első fázisban ugyan még – a várható túljelentkezés miatt – sorsolás szerűen értékesítették a belépőket, most azonban a fennmaradt jegyek regisztrációs sorrendben váltak elérhetővé. Vasárnap estig újabb 850.000 jegy talált gazdára az olimpia jegyértékesítési oldalán keresztül, így a 26 sportágból már csak három olyan (labdarúgás, röplabda, birkózás) maradt, amire még van belépő.

A jegyértékesítés második fázisát csak azok számára tette elérhetővé a londoni szervezőbizottság, akik az elsőben már regisztráltak és ott a sorsolás folyamán az általuk kért jegyek közül egyetlen egyhez sem jutottak hozzá. Az érdeklődésre jellemző, hogy az Internetes rendszer pénteki megnyitásakor alig két óra kellett ahhoz, hogy tíz sportág jegyei teljesen elfogyjanak. A mostani intenzív jegyigénylés még nem jelent telt házas versenyeket, hiszen a szervezők júliusban és jövő év elején is terveznek újabb jegyértékesítést - igaz hasonlóan az eddigiekhez - kötött feltételekkel és már csak kisebb mennyiségben. „Jelentősebb mennyiségű jegyet fogunk piacra dobni még jövőre, azt követően, hogy az olimpiai tesztversenyeken meglátjuk, hogy milyen a pontos létesítmény helyzet és hova lehet még értékesíthető székeket elhelyezni. Célunk az, hogy olyanokat juttassunk belépőkhöz, akik eddig még nem rendelkeznek vele.” – adott reményt sokaknak Sebastian Coe, a szervezőbizottság elnöke.

0 Tovább

Már kétmillió jegyigénylés Londonra

A londoni szervezők bejelentése szerint már kétmillió jegyigénylést regisztráltak a 2012-es londoni nyári olimpiára. A belépők értékesítése majd csak jövő márciusban kezdődik el, akkor 8,8 millió jegyet bocsátanak majd piacra (ezek közül 6,6 milliót sorsolnak ki az igénylők között, a többi pedig egyéb úton jut el a tulajdonosokhoz). A legolcsóbb belépő 20 fontba, míg a legdrágább - szimbolikusan - 2012 fontba kerül majd, ez utóbbi jegyek a megnyitó ünnepség legjobb helyeire szólnak. Paul Deighton, a szervező bizottság egyik vezetője szerint 2011 márciusáig további félmillióan jelentkeznek majd még belépőkért. Az eddigi jelentkezők között többségben vannak a hölgyek, a regisztrálók nagy része pedig nem csupán egyetlen eseményre igényelt jegyet, hanem az olimpia több eseményét is élőben tekintené meg a helyszínen. A jegyek kisorsolásakor nem lesz jelentősége a regisztráció időpontjának, így még bőven lehet jelentkezni. A londoni olimpia szervezői 440 millió fontos bevételt remélnek a jegyeladásból, amely az operatív szervezési költségek negyedét fedezné.

0 Tovább

125.000 jegy londoni iskolásoknak

Bár a londoni olimpia hivatalos jegyértékesítése még nem kezdődött el, a fennmaradó belépők száma napról-napra így is fogy. A közelmúltban adtunk hírt a családi jegyek bevezetéséről, most pedig azt kürtölték világgá az angol szervezők, hogy londoni iskolások részére 125.000 jegyet különítenek el. A tényt London polgármestere, Boris Johnson hozta nyilvánosságra, aki azt is hozzá tette, hogy ezen program keretein belül így minden nyolcadik londoni diák eljuthat legalább egy olimpiai eseményre. Az olimpiai szervezőbizottság (LOCOG) már korábban elkülönített erre a célra 50.000 belépőt, a csütörtöki hír viszont már arról szól, hogy ezt a keretet további 75.000 jeggyel toldják meg a jótékonykodó angolok.

0 Tovább

Családi jegy az olimpikonoknak

A londoni olimpia szervezőbizottsága (LOCOG) november végén bejelentette, hogy a két év múlva a brit fővárosban versenyző sportolók családtagjai, ismerősei számára speciális jegyhez jutási konstrukciót dolgozott ki. Első hallásra az ajánlat nem túlságosan nagylelkű, de ha figyelembe vesszük, hogy a szervezők erre a mostani ígéretükre sehol sem vállaltak kötelezettséget, akkor mégis értékelni kell a gesztust. Az ajánlat úgy szól, hogy valamennyi sportoló, aki részt vesz a londoni olimpiai játékokon vagy a paralimpián, jogosult minden olyan eseményen (a jegyelosztásnál alkalmazott fogalmak szerint szekcióban) két-két belépőt vásárolni, amelyen ő maga is szerepel. Az ötlet a pekingi olimpia után vetődött fel, ahol többek között a háromszoros olimpiai bajnok brit kerékpáros, Chris Hoy is arra panaszkodott, hogy nehezen tud jegyet szerezni családtagjai, ismerősei számára. Az ajánlat nem jogosít fel ingyenességre, a sportolóknak is ugyanúgy meg kell váltaniuk jegyüket, de innentől kezdve alanyi jogon jár nekik, igaz a leginkább frekventált események esetében a rendezők fenntartották a jogot arra, hogy a megajánlott két belépőt egyetlen darabra korlátozzák.

A jegyekhez a tervek szerint akkor lehet majd hozzájutni, amikor az egyes versenynapok konkrét szereplői kialakulnak (magyarul véglegessé válik a rajtlista). „Mindig azt hangoztattuk, hogy a sportolók az olimpia főszereplői, így örömmel jelentettem be ezt a döntésünket. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a versenyzők azokkal oszthassák meg ezt az életre szóló élményt, akik a leginkább fontosak számukra.” – nyilatkozta Sebastian Coe, a szervezőbizottság elnöke. A brit szervezők elhatározását a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is támogatta, a jegyek konkrét beszerzését és elosztását pedig majd a tervek szerint az adott ország nemzeti olimpiai bizottsága lesz jogosult intézni. A program keretében a londoni szervezők hozzávetőlegesen 70.000 jegyet tartanak majd vissza a sportolók részére.

0 Tovább

London 2012 – publikusak a jegyárak

Pénteken hivatalosan is bejelentették a londoni olimpia jegyárait. A belépők közül 2,5 milliót darabot kevesebb, mint 20 fontért (6.400 forint) lehet megvásárolni, kétharmaduk pedig olcsóbb lesz, mint 50 font (kb. 16.000 Ft). A legdrágább (sporteseményre szóló) londoni biléta pedig a 100 méteres férfi síkfutás döntőjének napjára (Usain Bolt ugye minden pénzt megér mottóval) érvényes belépő lesz, amelyért 725 fontot (jelenlegi árfolyamon 232.000 forintot) kell leszurkolnia a fanatikus sportrajongóknak. A jegyek árusítása hivatalosan jövő márciusban kezdődik majd meg, amikor is összesen 8,8 millió belépő találhat gazdára. Az eredeti belépő számot (8 millió) egyébként a közelmúltban növelte meg a szervező bizottság, hogy még több néző számára biztosítson lehetőséget az olimpiai versenyek megtekintésére. A jegyek 75%-át tervezik nyilvánosan értékesíteni, amelyek nagyrészt előzetes jelentkezés (és sorsolás) után válnak elérhetővé bárki számára.

A londoni szervezők természetesen a jótékonykodásra és különböző szociális programokra is gondoltak, ennek szellemében 100.000 jegyet londoni iskolák diákjainak adnak, illetve az olimpiát megelőző iskolai diákolimpia versenyeken legjobban szereplők között osztanak szét. Érdekes újításnak ígérkezik a „Fizesd meg a korodat” névre hallgató, elsősorban a fiatalokat megcélzó akció is, amelynek keretein belül 200 olyan esemény is lesz az ötkarikás programban, ahol a 16 év alattiak saját koruknak megfelelő fontösszegért mehetnek be az eseményre (a „túlkorosak” persze ennél jóval többet lesznek kénytelenek kipengetni). Bizonyos eseményeken lesz kedvezményes jegyár a 60 év felettiek részére is. Az olimpia ideje alatt összesen 26 sportág eseményeire kerül majd sor, ahol a jelenlegi tervek szerint összesen 649 különböző programra (szekcióra) lehet belépőkhöz jutni. A jegyekre a londoni olimpia hivatalos honlapján, az úgynevezett Sign Up programban lehet „benevezni”, ahol jelenleg már 1,7 millióan regisztráltak.

Néhány érdekesség a magyar érdekeltségű sportágakról: a vízilabda torna döntője 65 és 185 font közötti összegért látogatható, a kajak-kenu döntők 35-95 fontos jeggyel nézhetőek meg, míg aki az úszó döntőkre kíváncsi, az a konkrét helytől függően 50 és 450 font közötti összeggel számoljon. A sportágankénti teljes ártáblázat az alábbi linken megtekinthető. Hagyományosan a megnyitóünnepség legjobb helyre szóló jegyei viszik a prímet a drágasági rangsorban, aki prémium helyről szeretné élvezni a 2012. július 27-ei megnyitót, annak – stílszerűen - 2012 fonttól (643.000 forint) kell megválnia.  

0 Tovább

No drinks, please !

Aki járt már szurkolóként sporteseményen - pláne nyári időszakban - az tudja, hogy mennyi bosszúsággal jár az, ha a szervezők nem engedik bevinni az otthonról hozott, jól behűtött kedvenc üdítőt. Mert az ember így is úgyis megszomjazik, így kénytelen a létesítményen belül vásárolni, nyilván nem bagóért. Sajnos valami hasonlóra kell felkészülnie azoknak is, akiknek a londoni olimpia helyszíni megtekintése szerepel a terveik között. A brit szervezők szerdai bejelentése értelmében ugyanis valamennyi létesítmény területére –a repülőgépekhez hasonlóan - tilos lesz a folyadékok bevitele...

A brit események biztosításakor öt különböző kockázati fokozatot adnak meg a szakemberek, a 2012-es olimpia pedig a negyedik, vagyis a „komoly” (severe) kategóriába került, közvetlenül a legrosszabb, „kritikus” megjelölés mögé. „A londoni olimpia potenciális terrorista célpont lehet. Még nagyon jól emlékszünk azokra a napokra, amikor egész Londont bombarobbantások fenyegették azon a napon, amikor a NOB-ülésen eldőlt, hogy miénk lehet a 2012-es nyári olimpia. Ezért nem akarunk semmit sem a véletlenre bízni.” nyilatkozta Sir Ian Johnston az olimpiai biztonsági igazgatója.

Az olimpiai létesítmények bejáratánál a tervek szerint mindenki átvizsgálásra kerül és a repülőtéri beléptetési rendszerekhez hasonlóan itt is minden folyékony anyagot elvesznek a belépni szándékozóktól. Elképzelhető, hogy lesznek kivételek (pl. naptej, bébiétel), de ezeknek a listáját egyelőre még nem véglegesítették. „Bízunk benne, hogy ez emberek megértik és átérzik, hogy mindezt nem a saját szórakoztatásunkra végezzük majd el, hanem az ő biztonságuk érdekében” – nyilatkozta Johnston úr, aki azt is hozzátette, hogy ennek ellentételezésre elképzelhető, hogy minden olimpiai létesítményben biztosítanak majd ingyenes ivóvíz vételi lehetőséget a látogatók számára. Arról egyelőre nem született még döntés, hogy ételt lehet-e majd bevinni a csarnokokba, mert elképzelhető, hogy az angolok a piknik lehetőségét megakadályozandó (?) ezt is korlátozni akarják...
0 Tovább

Csaltak a jegyekkel Vancouverben

Négy országot sújt komoly szankciókkal a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), amiért az ország nemzeti olimpiai bizottsága a vancouveri olimpia idején megsértette a jegyek továbbértékesítésére vonatkozó előírásokat. A május legvégén publikált hírt kommentálva Gilbert Felli, a NOB igazgatója nem kívánta megnevezni az érintett országokat, akik azzal bűnhődnek majd, hogy a 2012-es nyári játékok idején a nekik „járó” jegykeretnél kevesebb belépőhöz juthatnak csak. A jegyek értékesítése mindig kulcskérdés az olimpián, ennek kapcsán a pekingi nyári játékokon a magyar szurkolók is gyűjthettek negatív tapasztalatokat…(vagy lásd még például a "Hol a jegyünk Pali?” című videót). Akinek van személyes tapasztalata, várjuk a kommenteket... :)

A brit Daily Telegraph értesülései szerint a mostani büntetés azért jár az országoknak, mert a számukra fenntartott jegyeket nem a szurkolók felé értékesítették, hanem (profitot realizálva) jegyüzérek számára adták el azok egy részét. Gilbert Felli azt is elmondta, hogy a londoni szervezők sok szempontból tanulhatnak a kanadaiaktól, akik elsősorban az üres helyek feltöltésében és az eseményt idő előtt otthagyó nézők helyének újraértékesítésében léptek előre.
0 Tovább

Londoni jegyek

A következő olimpiát két év múlva Londonban rendezik. Mivel nyári olimpiáról van szó, ráadásul a brit főváros jóval közelebb fekszik hozzánk, így várhatóan sokkal több magyar szurkoló utazik majd ki az eseményekre 2010 nyarán. A londoni szervezőbizottság külön hírlevélben igyekszik tájékoztatni az érdeklődőket az esetleges jegyvásárlási lehetőségekről. A hírlevélre az ALÁBBI  linken lehet feliratkozni.

 

 

A londoni jegyek értékesítését ugyan csak 2011-ben kezdik el, de már most érdemes keresni az információkat, hogy le ne maradjunk a számunkra legérdekesebb eseményekről. A jegyértékesítési stratégiák várhatóan most sem változnak majd a korábbi nyári olimpiák rendszeréhez képest, így lesz a szokásos egycsatornás (vélhetően Pegazus Tours-os) magyarországi értékesítés mellett majd az Internet kínálhatja a másik olyan lehetőséget a magyar szurkolóknak, hogy belépőhöz jussanak.

 

0 Tovább

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Utolsó kommentek