Százhárom éves korában elhunyt a legidősebb magyar olimpikon. Kende Rezső 1908. december 31-én született Rákospalotán. Gimnáziumi diákként ismerkedett meg a tornasporttal, majd érettségi után Újpesten folytatta a versenyzést. 1927-ben meghívták a válogatott keretbe, ahol kiharcolta az olimpiai szereplés jogát. Amszterdamban, az 1928-as nyári játékokon csapatban a tízedik lett, egyéniben pedig legjobb eredményét korláton érte el - a 33. helyig jutott.

Az 1930-as luxemburgi világbajnokságon csapatban 4., egyéniben a 27. helyen végzett. A vb után a növekvő munkahelyi elfoglaltságai, a sorkatonai szolgálata és a jogi egyetemi tanulmányai miatt befejezte élsportolói pályafutását, de kisebb versenyeken továbbra is indult, később a Postás SE tornaszakosztályának elnöki tisztét látta el. 1940-től 2000-ig versenybíróként is tevékenykedett.

Három évvel ezelőtt, századik születésnapján Schmitt Páltól, a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi elnökétől vehette át a 2008-as pekingi csapat címeres melegítőjét. Amikor Schmitt Pál - a jelenlegi köztársasági elnök - a következő, londoni olimpiáról kérdezte, azzal válaszolt, hogy az bizony messze van, de az angol fővárosban élő egyik fia bizonyára kimegy majd a versenyekre, és szurkol a magyar olimpikonoknak. Haláláig a Máriaremetei úton, az idősek otthonában élt, itt látogatta meg naponta négy gyermeke, tizenkét unokája és négy dédunokája is.