Az új média az olimpiák történetével kapcsolatban is előtérbe kerül, magyar szerzők e-könyvsorozata érhető el letölthető formátumban. Az olimpiák történetét kutatók számára is elérhetővé válnak az új típusú média fejlesztései. Az Internetes adattárak mellett a DVD-összeállítások, Youtube-videók száma is gombamód szaporodik. Ebben a sorba illeszkedik egy újszerű magyar kezdeményezés, amelyet Ivanics Tibor és Lévai György vállalt magára. A szerzőpáros ugyanis e-könyv formátumban dolgozta fel a nyári olimpiák történetét.

A nyári olimpiák 1896 és 2008 közötti történetét bemutató sorozatot a sporttörténész szerzők kifejezetten a multimédia számára készítették, és kizárólag e-könyvben hozzáférhető. A sorozat nem csak azért érdekes és fontos, mert hosszú idő óta nem jelent meg ilyen részletes magyar nyelvű statisztika. Még ennél is fontosabb, hogy adatbázisa a legújabb kutatások eredményeit tükrözi, így néhány, a sportrajongók körében tévesen nyilvántartott eredmény a régi jegyzőkönyvek és bírói döntések utólagos felkutatásával módosult.

Az elektronikus kötetek hét részletben dolgozzák fel a nyári olimpiák több mint száz éves történetét. A részek a Kossuth Kiadó letöltő hálózatában érhetőek el az ALÁBBI linken, részenként 990 forintos áron. Fontos információ, hogy a letöltött e-könyvek csak az Adobe Digital Editions szoftver segítségével olvashatóak és kezelhetőek