Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szocsi miatt tolják a pénzt az orosz sportba

Alig három év múlva Oroszország először rendezhet téli olimpiát. A vancouveri olimpián alaposan leszereplő – a saját korábbi szintjéhez képest kevésnek számító három aranyéremmel, az éremtáblázat 11. helyén záró – orosz sport a 2014-es olimpián javíthat, amelynek úgy tűnik, hogy meg is lesznek az anyagi forrásai. Az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyin ugyanis a napokban bejelentette, hogy az orosz sport 90 milliárd rubeles (3 milliárd dollár) extra költségkeretet kap a következő három évben. A megnövekedett forrásösszegből elsősorban olyan sportolókat fognak támogatni, akik éremesélyesek lehetnek a Szocsiban rendezendő játékok alkalmával. A bejelentés értelmében a kiemelt sportolók a mostani 12-20.000 rubeles (400-670 dollár) havi támogatási összeg helyett átlagosan 80.000 rubellel (2.770 dollár) számolhatnak majd. A támogatás sportolónként és sportáganként változhat majd, de minimális havi juttatás összegét is felemelik 35.000 rubelre (1.170 dollár).

A sportolói támogatások növelése mellett a sportorvosi háttér javítása is prioritássá emelkedik Oroszországban, ennek érdekében a terület eddigi 130 millió rubeles évi költségvetését 2,5 milliárd (!) rubelre növelik majd. „Minden, a 2014-es téli olimpiára készülő sportolónak külön egyénre szabott orvosi programmal kell rendelkeznie.” – indokolta a döntést Putyin. A bejelentés időzítése amúgy nem volt véletlen, amely egybeesett a miniszterelnök novogorszki látogatásával, ahol a közelmúltban junior világbajnokságot nyerő jégkorong válogatottat kereste fel. Putyin ezzel párhuzamosan a 2011-es esztendőt a sport évének kiáltotta ki Oroszországban és jelezte, hogy nem csak az elit sportolók képzése a céljuk, de emellett közel 40 milliárd rubelt fordítanak arra is, hogy az ország állampolgárai is rendszeresebben mozogjanak. A kijelölt cél az, hogy 2015-re legalább 42 millió orosz végezzen rendszeres testmozgást. „Jelenleg 25 millió ember sportol az országban, ezt a számot szeretnénk növelni. Szeretnénk arra a szintre eljutni, mint számos nyugat-európai ország, ahol a lakosság legalább 70%-a rendszeresen sportol.” – mondta Putyin.

0 Tovább

Elbukott az olimpiai főpróbán a szánkó csapatverseny

Az olaszországi Cesana Pariolban zajló szánkó-világbajnokságon a csapatversenyre került volna sor vasárnap délután. A verseny eredetileg egy igazi vizsga, sőt inkább főpróba lehetett volna, hiszen a szánkósok évek óta lobbiznak azért, hogy ez a versenyszám is bekerüljön végre a téli olimpia programjába. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, a belga Jacques Rogge tavaly a testületi döntés helyett saját hatáskörbe vonta a Szocsiban rendezendő téli olimpia bővítésének programját. Öt másik versenyszámmal egyetemben a szánkósok csapatversenye elsősorban neki szerette volna bizonyítani olimpiai érettségét. Ennek tükrében pedig különösen kínos az, ami a világbajnokságon – a NOB szigorú megfigyelőinek jelenlétében - történt. A szánkó csapatverseny lényege, hogy minden csapatban egy férfi, egy női és egy páros jön le egymás után a pályán (az összesített idő számít), majd amikor az egyik versenyző beér a célba, akkor egy fal megérintésével jelzi a fent lévő társaknak (egy elektromos rendszer segítségével), hogy ők is indulhatnak. Mindez azonban már az első négy pár esetében – köztük a nagy esélyes német csapatnál – sem működött tökéletesen, így a lentiek hiába „értek célba”, a fent lévő csapattársak ennek ellenére sem kapák meg a rajtjelet. A zsűri a verseny megszakítása, majd némi szerelési munka után annak teljes újraindítása mellett döntött.

Mindez csak tetézte a bajokat, hiszen az újraindítás után elsőként következő szlovén csapatnál megint hasonló jellegű technikai probléma lépett fel, amelynek az lett a következménye, hogy a cesana parioli olimpiai pályán végleg törölték a világbajnoki programnak amúgy 1989 óta részét képező csapatversenyt. „Ez volt a legrosszabb, ami történhetett velünk, ennél nagyobb baj nem is jöhetett volna. Nem nagyon tudok mit mondani, le vagyok sújtva a történtek miatt.” – nyilatkozta az eset kapcsán a Nemzetközi Szánkó Szövetség (FIL) elnöke, Josef Fendt. A rögtönzött válságstáb elsőre még abban gondolkozott, hogy a világbajnoki versenyt február közepén (!) a lettországi Siguldán pótolnák (a NOB elnöke a tervek szerint személyesen is ott lesz azon a versenyen), de ezt az ötletet végül elvetették a FIL vezetői. A versenyforma amúgy rendben van, ezt sokan elismerik, de amíg a hasonló jellegű technikai gondok (amelyek már a 2009-es Lake Placidben rendezett vb-n is előjöttek - igaz az idei öt Világkupa versenyen már egyszer sem) nem oldódnak meg, addig a szakágnak nem valószínű, hogy helye lesz az olimpiai programban. Persze áprilisban Jacques Rogge ettől még dönthet másképp…

0 Tovább

Szocsi 2014: Új embléma szilveszterkor

A 2014-es téli olimpia szervezőbizottsága újév napját választotta ki arra, hogy bemutassa újonnan kitalált emblémáját. Az újév első óráiban Szocsiban és Moszkvában is nagyszabású ünnepséget rendeztek az alig több mint három év múlva sorra kerülő téli olimpia kapcsán. Emellett Washingtonban és Vancouverben is voltak hivatalos programok, amelyek az Oroszország területén rendezendő első téli olimpia felé igyekeztek fordítani a világ figyelmét. Az ünnepségek leglátványosabb részét természetesen a moszkvai szilveszteri mulatságokra tartogatták. A Vörös téren ugyanis látványos kísérő programok keretében mutatták be az új emblémát (ld. lenti videó összefoglaló). A bemutatón jelen volt a NOB belga elnöke, Jacques Rogge, a Szocsi-2014 Koordinációs Bizottság elnöke, Jean Claude Killy, valamint a szervezőbizottság elnöke, Dimitrij Csernisenko is. A bemutató természetesen látványos tűzijátékkal zárult, előtte azonban számos meghívott híresség lépett fel, köztük az olimpiai bajnok műkorcsolyázók, Tatjana Navka és Roman Kosztomarov, Alekszej Jagugyin, valamint a kétszereses világbajnok Irina Szluckaja. Vendégként egykori olimpiai bajnok sportolók (Alekszander Popov, Irina Rodnyina, Alekszej Nyemov, Szvetlana Zsurova, stb.) is megtisztelték az eseményt. Az NHL feszes menetrendje miatt ugyan nem tudott Moszkvába utazni, de Washingtonból videó üzenetből beköszönt a Capitals gólerős csatára, az olimpia nagykövetének számító Alekszander Ovecskin is.

0 Tovább

Jacques Rogge kezébe került a döntés

Bár hétfőre ígérték, mégsem született végleges döntés a 2014-es téli olimpia új sportágainak ügyében. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság Végrehajtó Bizottságának mexikói ülésén ugyanis elnapolták a kérdést és várhatóan csak jövőre kap végleges választ minden érdekelt lobbi csoport arra a kérdésére, hogy végül melyikük képviselői lehetnek ott Szocsiban. Ahogy már korábban is írtunk róla, a szakértők a legnagyobb esélyt a női síugrás programba kerülésére látták, a korábbi kétszeri negatív döntés után azonban most sem született még számukra pozitív ítélet. Bár a hölgyek a vancouveri olimpia előtt még a Kanadai Legfelsőbb Bíróságig is elmentek keresetükkel, akkor nem mentek vele sokra, mert végül nem indulhattak az idén februári olimpián. A NOB indoka az volt, hogy a sportág még túlságosan új és a nemzetközi élmezőnynek erősödésre, szélesedésre van szüksége. A mostani határozat is arról döntött, hogy megvárják a 2011-es oslói világbajnokságot és az ottani verseny minőségének függvényében döntenek végül. „Azt mondták nekem, hogy pozitívan viszonyultak a sportágunkhoz, így nekem is így kell tennem – mondta az AP hírügynökségnek telefonon nyilatkozó amerikai Lindsey Van, aki tavaly a női síugrás első világbajnoka lett – Nem mondtak nemet, így azt gondolom, hogy továbbra is jó irányba haladunk. Számomra a kedd is olyan nap lesz, mint a többi, hiszen most is fel fogok kelni és edzeni fogok. Ugyanott vagyunk, ahol előtte, de továbbra is optimistának kell maradnunk.” A női síugrók helyzetét könnyítheti, hogy a NOB nagy erőket mozgósít a női egyenjogúsítás érdekében és mivel a téli programban már csak a síugrás és az északi összetett sportágban nincsen női verseny, így várhatóan az első lehetséges alkalommal (ha a minimális kritériumoknak megfelelnek) a gyengébbik nem síugró küzdelmei felkerülhetnek a programba. A hölgyek amúgy már 2005 óta versenyeznek a Kontinentális Kupa keretein belül és a tervek szerint a 2011/12-es szezontól kezdődően már Világkupa versenyeket is rendeznek számukra – utóbbi szintén a programra kerülés egyik kritériumának számít.

A női síugrás mellett további hat sportág képviselői is reménykednek még a téli programbővítésében, egyelőre azonban a snowboard és sí slopestyle versenyek, a sí félcső, a biatlon vegyes váltó valamint a szánkó és műkorcsolya csapatversenyek sorsáról sem született döntés Acapulcóban. Valamennyi említett szakágban lesznek világbajnoki versenyek jövőre, így a NOB Végrehajtó Bizottsága jövő áprilisra tolta el a végső döntés időpontját ebben a kérdésben. Egy konkrét döntés született csupán a sportági bővítés ügyében, hiszen a nyolc programra került sportági javaslat közül az alpesi sízők csapatversenye biztosan nem kerül fel a 2014-es téli játékok versenyszámai közé. A vancouveri olimpia után sokat kritizált női jégkorong és a most először programba került síkrossz is terítéken volt az acapulcói tanácskozáson, de mindkét sportág maradhat az olimpiai családban. Figyelemre méltó döntés is született hétfőn, amely szerint a Végrehajtó Bizottság felhatalmazta a NOB elnökét, Jacques Rogge-ot, hogy jövő áprilisban egy személyben (!) döntsön a fentebb leírt hét sportág olimpiai programba kerüléséről.
0 Tovább

Biatlonban nyomulnak a kenyai futók

Tavaly decemberben láttak először havat, és bár akkor álltak életükben először sílécen, mégis a téli olimpiára vágynak. Három kenyai futóról van szó, akik úgy néz ki, hogy belátták, hogy bár a Kenyában szinte nemzeti sportnak számító futásban/mezei futásban nem számítanak kiemelkedő tehetségnek (a 3:40 körüli 1500 méteres és a 13:40 körüli 5000 méteres egyéni legjobbjuk azért persze nem rossz…), más sportágban kamatoztathatják fizikai paramétereiket és az addig megszerzett állóképességüket. A tervhez pedig Németországban anyagi támogatójuk is akad, így Eliyah Kiptoo, Titus Rotich és Enok Lagat megcélozhatja a 2014-es olimpiát Szocsiban. A három kenyai futó tavaly december óta készül Türingiában, Oberhofban, ahol Klaus Bergmann irányításával és támogatásával. A trió a nyári időszakban mutatkozott be a biatlon világnak, hiszen a szlovákiai Osrblie-ben rendezett nyári versenyen már el is indultak. A jelenleg Suhlban élő kenyaiak –ahogy azt várni lehetett- a futórészt tekintve erősek voltak, de a lövészet tudományát még tanulniuk kell (Kiptoo és Lagat itt lőtt életében először). „Szeretem a sífutást és a lövészetet is, élvezem a havat. A biatlont azért kezdtem el, mert szerettem volna valami mással foglalkozni. Az emberek Kenyában nem nagyon tudják, hogy mi is az a biatlon, hiszen nálunk nincsen hó” – mondta Rotich. A kenyai „gazellák” a tervek szerint a 2011/12-es szezonban az IBU Kupában indulnak majd el, akiknek Klaus Bergamnn elmondása szerint még sokat kell fejlődniük a sílécen és a lőállásban nyújtott teljesítményt tekintve is.

0 Tovább

Nyomják a vegyes váltót a biatlonosok

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság várhatóan jövőre dönt majd a 2014-es téli olimpia (Szocsi) végleges sportági programjáról, így nem csoda, ha a programba bekerülni kívánkozó szakágak már javában lobbiznak az olimpia „tagságért”. Így vannak ezzel a biatlonosok is, akik a már a programban szereplő tíz versenyszámuk mellé a vegyes váltót is szívesen látnák "olimpiai köntösben". A Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU) már 2005-ben felvette a világbajnoki programba a két férfi és két női versenyző által alkotott vegyes váltó versenyszámot, amelyet idéntől kezdődően a Világkupában is kiemelten kezel majd. Az eddigi egy verseny helyett a 2010/11-es szezonban a tervek szerint már három vegyes váltó is szerepel a naptárban, ráadásul ezzel párhuzamosan hamarosan bevezetik majd a külön szakági Világkupát is a vegyes váltók számára. A biatlon vegyes váltó mellett a női síugrók, a szánkósok csapatversenye, a snowboard slopestyle versenyek, valamint az alpesi sízők csapatversenye is ott szerepel a bebocsátásra várók hosszú listáján...

0 Tovább

Szocsi 2014: A hóleopárd lesz a kabala?

Ugye emlékeztek még Misa mackóra? Az egyik legjobban sikerült - és a szocialista időszak okán Magyarországon talán a legismertebb - olimpiai kabalafigura sikerére pályáznak a 2014-es téli olimpia orosz szervezői. Ennek érdekében pedig igyekeznek a lehető legjobban körüljárni a témát. A Szocsi-2014 olimpia honlapján szeptember elején szavazást indítottak ebben a témakörben, ahol bárki elküldheti a szervezőknek ötletét a kabalafigurára vonatkozóan. A beérkezett pályaművek közül előbb egy 25 fős, sportolókból és orosz celebekből álló bizottság válogat, majd egy tervezőkből (köztük lesz a Misa mackó megtervezése mellett számos orosz gyerek könyv illusztrálásáról is ismert, immáron 75 éves Viktor Csizikov is) álló szakmai zsűri csökkenti a fennmaradó pályaművek számát. A még ezt követően is versenyben maradt elképzelések közül 2011. február hetedikén egy élő televíziós show keretein belül Oroszország lakossága választhatja majd ki (a jól ismert fizetős szavazással persze…) a végső figurát és dizájnt.

Az Internetes szavazásra november 30-áig várják még a pályaműveket. Az elmúlt három hétben igencsak aktívak voltak az oroszok, akik összesen 3.000 javaslatot postáztak már a zsűrinek. Bár sokak (például Szocsi polgármestere, Anatolij Pakhomov) szerint a delfin  (ld. kis képen) lehetne az ideális kabalafigura, amely méltóképpen szimbolizálhatná Szocsi természeti szépségeit, és a Fekete-tenger partvidékét, a közvélemény mégis egy másik állatot preferál. A hóleopárd ugyanis sokkal kedveltebb az alkotókedvű oroszok között, ami talán annak is köszönhető, hogy Vlagyimir Putyin elnök tavaly –nagy felhajtás közepette - két, Türkmenisztánból hozott hóleopárdot enged(tet)ett szabadon a Szocsi környéki hegyekbe, ezzel is kifejezve az olimpia rendezése feletti örömöt. A 2014-es téli olimpia egyik nagykövetének számító Alekszander Ovecskint is megkérdezték a kabalafigura kérdéskörben, aki humoros oldaláról fogta meg a dolgokat: „Azt hiszem, nem lepek meg senkit sem azzal, hogy én a birkára szavaznék. Egy olyan birka figurát képzelek el, amely egy hoki ütőt tart a kezében” – mondta a Washington Capitals klasszis jégkorongozója, akinek a neve magyarra fordítva a „birka, juh” kifejezésekhez kapcsolódik.

0 Tovább

Bobos lesz a gátfutóból

A bobosok között szeretne indulni a 2014-es szocsi téli olimpián Thomas Blaschek, a 110 méteres gátfutás 2006-os Európa-bajnoki ezüstérmese. A 29 éves német sportoló 2005-ben futotta egyéni legjobbját (13,31), az utóbbi években elszenvedett sorozatos sérülései miatt viszont a közelmúltban felhagyott az atletizálással, mivel nem érzett már magában kellő motivációt a londoni olimpiára történő felkészüléshez. Blaschek azonban így sem szakad el a sporttól, hiszen a tervek szerint tolóember lesz a kvalifikációra esélyes német Oliver Harras csapatában. „Szeretnék részt venni a Világkupa-sorozatban, aztán a világbajnokságon, végül pedig az olimpián is"idézte őt a Süddeutsche Zeitung.

A bobsportban egyébként nem ritka dolog ez a fajta váltás, hiszen számos ország próbálkozott már tolóemberként egykori atléták bevetésével. A magyar sportéletben is volt hasonlóra példa, hiszen Gyulai Miklós, Kürtösi Zsolt vagy Kürti Éva esetében is az atlétikai pályáról vezetett az út a jégcsatorna világába és a nyári olimpiai szereplést követően pedig a téli olimpiára. Blogunkon korábban már a Blascheknál különlegesebb csodabogarakról is írtunk, hiszen akad, aki skeleton után súlyemelőként, más pedig labdarúgó pályafutása után műkorcsolyázóként képzel el olimpiai karriert magának.

0 Tovább

Téli olimpiára vágyik a török válogatott focista

A labdarúgás szerelmesei közül sokan emlékezhetnek Ilhan Mansiz nevére. A jellegzetes copfjáról is ismert labdarúgó (három góljával) a 2002-es vb-n bronzérmet szerző török válogatott egyik erőssége volt, aki a bronzmeccsen például gólpasszt adott a minden idők leggyorsabb vb-gólját szerző Hakan Sükürnek. Hogy miért kerül akkor mégis egy olimpiai érdekességekkel foglalkozó blogra az immáron 35 éves játékos? Az ok egyszerű: készül az olimpiára. Igaz nem labdarúgóként és nem a 2012-es londoni játékokra. Mansiz ugyanis Szocsiban, a 2014-es téli olimpián szeretne elindulni. Műkorcsolyázóként…

A történet pedig innentől kezdve már nekünk is témába vág, és bár korábban már írtunk egy ismert skeletonosról, aki súlyemelőként akar ismét olimpiára kerülni, az egykori válogatott labdarúgó meglepően éles sportágváltása még így is példa nélküli lehet. A német sporthetilap (Sport Bild) az elmúlt hetekben meglátogatta az Oberstdorfban edző sportembert és ott készített egy fotókkal is illusztrált interjút Mansiz-zal. A 35 esztendős török sportoló ugyanis a németek téli sportközpontjában készül párjával, a 31 éves Olga Bestandigova-val. Mansiz hét térdoperációt követően tavaly még próbálkozott ugyan labdarúgóként is a visszatéréssel az 1860 München együttesénél, de végül úgy döntött, hogy marad a jégnél és párjával török színekben szeretné kiharcolni a részvételi jogot a 2014-es téli olimpiára. Ennek érdekében nem is kímélik magukat, hiszen napi hat órát edzenek az oberstdorfi központban, amiből három órát a jégen töltenek el. „Az itteni edzések sokkal intenzívebbek és keményebbek, mint amit a futballpályán teljesítettünk, igaz ezzel nincsen problémám, hiszen mindig azok közé tartoztam, akik a kelleténél többet dolgoztak” – nyilatkozta Mansiz.

„Ha mindent beleszámítunk, akkor is csupán egy éve állok a jégen. Első alkalommal 32 éves koromban volt egyáltalán korcsolya a lábamon. A legnehezebb dolog az, hogy miként kell jól esni. A jégen ezt sokkal nehezebb megvalósítani, mint a füvön. Még mindig akkor érzem magam a legbiztosabban a jégen, ha Olga is ott van velem. Egyedül ritkán szoktam felmenni korcsolyázni.” A szlovák hölgy egyébként 2007 óta Mansiz párja (az életben is), akivel a Törökországban (is) futó „Sztárok a jégen” (helyi néven Buzda Dans) sorozat folyamán ismerkedett meg – ld. lenti videó.

Bestandigova amúgy szerepelt már olimpián, hiszen testvérével Jozeffel együtt ott volt (és lett 17.) a 2002-es, Salt Lake Cityben rendezett játékok páros műkorcsolya versenyén. „Amikor meghallottam, hogy egy labdarúgóval kell korcsolyáznom, kikerekedtek a szemeim. Azt gondoltam, hogy ebből semmi jó nem sülhet ki. De Ilhan elsőre roppant ügyesen állt meg a jégen, később pedig az ő kedvéért az örök műkorcsolyázó szabályt is felrúgtam, amely arról szól, hogy a magánéletben soha nem szabad a pároddal összeállni.” – nyilatkozta partneréről mosolyogva Olga.

A pár - miután megnyerte a török televíziós show - úgy döntött, hogy együtt marad és tovább folytatja a korcsolyázást, elsősorban annak érdekében, hogy eljusson egy olimpiára. „Nagyon szeretett volna még egy olimpiára eljutni, én pedig megígértem neki, hogy segítek ebben.” – nyilatkozta Mansiz a személyes motiváció okáról. Ez volt egyébként a labdarúgó pályafutás befejezésének is az indoka, hiszen saját bevallása szerint is "levezethetett" volna az 1860 Münchennél, de a két sport nem fért volna meg egymás mellett. A páros edzéseit a háromszoros olimpikon, Alexander König irányítja: „Olga egy világszintű korcsolyázó, Ilhan viszont olyan, mint egy bika. A technikai hiányosságait egyre jobban tudja ellensúlyozni erővel és akarattal. Már most minden egyfordulatos ugrást biztosan hajt végre, ami szenzációs dolog egy év után.” – nyilatkozta a párról az 1988-as, 1992-es , valamint 1994-es téli olimpia páros versenyein is indult tréner.

A páros decemberben tervez először elindulni versenyen, majd ezt követően a Török Korcsolyázó Szövetség támogatásával szeretne felkészülni Szocsira. Eddig maga Ilhan Mansiz állta a költségeket (edző + terem + felszerelés összesen kb. 6000 euró /hó) a felkészülés során. A páros úgy tervezi, hogy a 2012-es évre már összeállítja az olimpiai programját, amelyet nagyrészt az oberstdorfi jégen tökéletesítenének.

0 Tovább

Az oroszok szórják a pénzt ?

Az olimpiai pénzügyek sokszor okoznak botrányt a játékok kapcsán, ez úgy tűnik, különösen igaz lesz majd a 2014-es téli olimpia és Szocsi esetében. A HVG legfrissebb számában a lap moszkvai tudósítójának, Poór Csabának a cikkében az oroszok labdarúgó világbajnoki rendezési tervei mellett a négy év múlva esedékes téli olimpia pénzügyei is terítékre kerülnek, a cikk vonatkozó részét idézzük szó szerint:

„A szocsi játékok várható összköltségvetéséről, amelyet a rendezési jog három évvel ezelőtti elnyerésekor még 12 milliárd dollárra becsültek, eltérő számok forognak az orosz sajtóban. A Dmitrij Kozak miniszterelnök-helyettes által nemrég idézett hivatalos kormányzati adatok még mindig csak 185 milliárd rubelről, azaz hatmilliárd dollárról szólnak. Ehhez képest a pénzügyminisztérium szerint egyedül az állami támogatás több mint 500 milliárd rubel, a regionális fejlesztési minisztérium pedig június elején arról számolt be, hogy az összköltség megközelíti az ezermilliárd rubelt, vagyis csaknem húszszor több lehet az idei, vancouveri téli olimpia rendezési költségeinél.
 
Egyes beruházásokat a reális érték több tízszeresére áraztak be –állítják elemzések, amelyek előszeretettel idézik példaként az útépítéseket. Akad olyan, alagutakkal és hidakkal tarkított szakasz, amelynek métere 150-200 ezer dollárba kerülne, márpedig – mint az Esquire amerikai férfi magazin orosz nyelvű kiadásának munkatársai kiszámolták – ennyi pénzből aszfalt helyett libamájból 22, elegáns szőrméből csaknem öt, Henessy konyakból pedig majdnem 14 centi vastag réteg kerülhetne az útfelületre.”
0 Tovább

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Utolsó kommentek