Bár közelről figyelem a sportvilág eseményeit, de becsületemre legyen mondva, a magyarokat leszámítva nem sok női súlyemelőt ismernék fel arcról. Talán Agata Wrobel az egyetlen kivétel ezen szabály alól. A hatalmas termettel, vöröses, jellegzetesen befont hajjal rendelkező emelő három évvel ezelőtt, makacs csukló sérülése miatt vonult vissza a tárcsák világából.

Nos ő az, aki ezen a héten viszont visszatér a Minszkben zajló súlyemelő Európa-bajnokság női mezőnyébe. A kétszeres olimpiai érmes lengyel Agata Wrobel hosszas gondolkozás, de rövid (2009. novembere óta tartó) felkészülés után döntött úgy, hogy benevez az EB-re. Az ólomsúlyúak között Sydneyben ezüst-, Athénban bronzérmes, 2002-ben világbajnok sportoló három éve hagyta abba az emelést, azóta viszont találkozott egy olyan orvossal, aki képes volt az évek óta fájó csuklóit és csípőjét is műtéti úton meggyógyítani. Bár eredetileg nem a londoni olimpián történő szereplés volt a célja Wrobelnek, visszatérésével ugyanakkor alaposan átrendeződhetnek az erőviszonyok a +75 kg-os súlycsoportban.
 
 
A pályafutása után Angliában egy raktárban is dolgozó, később edzőként egy fitnesz teremben alkalmazásban álló, majd erőemelőként induló és erős ember versenyeken is részt vevő Agata Wrobel visszatért tehát eredeti sportágához. Minszkben meglátjuk majd, hogy milyen eredményekkel teszi mindezt és vajon Londonban is éremért szállhat-e harcba. A felkészülés első fázisában (korábbi műtött testrészeit kímélendő) Wrobel elsősorban alacsony súlyokkal dolgozott, az alábbi videó megmutatja, milyen gyakorlatokat végzett: