Jelenleg ugyan olimpiai holtszezon van, de ettől függetlenül szívesen emlékezhetünk korábbi olimpiák magyar sikereire. Sorozatunkat a legendás Egerszegi Krisztinával kezdjük, akivel kapcsolatban sokan sok mindent tudnak, de van pár olyan érdekesség, ami talán említést érdemel a népszerű „Egér” sportolói pályafutása kapcsán:

- Az 1988-as szöuli olimpián ugyan 11 aranyérmet szerzett a magyar küldöttség, ebből viszont az ő nevéhez fűződik az egyetlen női sikerünk.
- Mindössze két olyan magyar sportoló volt, aki egy olimpián legalább három aranyérmet tudott nyerni, Egerszegi Krisztina (1992) és Keleti Ágnes (1956)
- Az aranyérmeket tekintve ő a magyar sport legeredményesebb női olimpiai szereplője (holtversenyben Keleti Ágnessel)
- Ő minden idők legfiatalabb magyar olimpiai bajnoka, az 1988-as szöuli olimpián a Csamsil uszodában 14 évesen és 41 naposan tudott olimpiai bajnoki címet szerezni.
- Az ausztrál Dawn Fraser mellett ő a másik úszó a világon, aki képes volt egyéni versenyszámban háromszor egymás után aranyérmet szerezni (1988-1992-1996 - 200 méteres hátúszás)
- Az 1996-os atlantai olimpián a Nemzetközi Olimpiai Bizottság aktuális elnökétől, Juan Antonio Samaranchtól vehette át pályafutása ötödik olimpiai aranyérmét.
- Egerszegi Krisztináról bélyeget is adtak ki (1996-ban), méghozzá a világ egyik legújabb szuverén államában, a Csendes-óceánban található Palau szigetén!
 
Egy kis nosztalgia a kilencvenes évek eljéről - ugye mindenki emlékszik erre a reklámra...