Tizenegy nappal az olimpiai játékok megnyitója előtt már jelentkeztek a közlekedési káosz jelei Londonban. Ennek egyik oka, hogy hétfőn reggel megnyitották a játékok idején üzemelő ún. olimpiai sávok egyikét, amely az M4-es autópályán rögtön balesethez, majd helyi jelentések szerint közel 50 km-es dugóhoz vezetett. Szakértők már korábban is jelezték, hogy a brit főváros igencsak intenzív közlekedését felboríthatják az újonnan kialakított és csak az olimpia hivatalos szereplőit, szponzorait ellátó sávok.

London fő közlekedési útvonalain majd csak az olimpia kezdetén kerülnek alkalmazásra az olimpiai sávok, az M4-et viszont azért kellett megnyitni már most, mert ez köti össze a Heathrow repülőteret az Olimpiai Parkkal. Az olimpiai család 80%-a pedig ezt az útvonalat választja majd londoni szálláshelye megközelítéséül.

A hétfőn érkező sportolók közül többeket is érintett a káosz az utakon, így a kétszeres világbajnok 400 gátas, Kerron Clement is dühös volt a dugók miatt, ennek az érzésének pedig Twitter oldalán hangot is adott: "Négy órát vesztegeltünk az úton, ami cseppet sem volt jó első benyomás Londonnal kapcsolatban. Álmosak, éhesek és fáradtak vagyunk, ráadásul itt még WC-re sem tudunk elmenni. Bejuthatnánk végre az olimpiai faluba?" - áll a kétségbeesett bejegyzés az amerikai atléta oldalán. Reméljük azért időközben már ő is álomra hajthatta fejét a hétfőn reggel kapuit megnyitó olimpiai faluban...