Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Birmingham pénzt kérne Usian Boltért?

A közelmúltban örömhírt kaptak Birmingham lakói, hiszen a város vezetői bejelentették, hogy szerződést kötöttek a jamaikai illetve az amerikai atlétikai válogatott vezetőivel. A megállapodás arról szól, hogy a két ország legjobb atlétái a londoni olimpiát megelőzően a brit városban készülnek majd. Az igazán ütős (már jóval többeket érdeklő) hír azonban csak akkor kerekedett az egészből, amikor kiderült, hogy a város vezetői közvetlen üzletet is látnak abban, hogy Allyson Felixék vagy Usain Bolték náluk edzenek.

A tervek szerint ugyanis az edzésekre nem engednek be senkit sem ingyenesen, a sztárok testközelből történő figyeléséért pénzt kérnének, amivel a város 212 millió fontos költségvetési hiányát szeretnék csökkenteni. A városvezetők büszkék arra, hogy sikerült a világ két legerősebb atlétikai válogatottját hozzájuk csábítani, egyes vélemények szerint ez a tény – a közvetett hatásokat figyelembe véve - 15 millió fonttal is megdobhatja a város gazdaságát. A tervek szerint az amerikaiak az Alexander Stadionban edzenek majd, míg a karibi válogatott a Birminghami Egyetem létesítményeit használná a felkészülés során.

“Szükségünk van hatékony módszerekre ahhoz, hogy bevételeket tudjunk generálni.” – mondta el a városháza vezetője, a „Bolt-hadműveletben” sikeresen tárgyaló Mike Whitby. A helyi emberek ugyanakkor nem nézik jó szemmel a fejleményeket, hiszen véleményük szerint az olimpiai eszmével ellentétes lenne az edzésekre belépőt kérni, ráadásul ez nem is lenne túl motiváló a város szegényebb régióiban lakók számára. A kritikák hatására Whitby finomított álláspontján és elmondta, hogy ez csupán egy ötlet volt a sok közül az ő részéről a város pénzügyi nehézségeinek csökkentésére, amelyet nem akarnak mindenáron megvalósítani.

0 Tovább

Fraser fél évet kapott

Fél éves eltiltást kapott az olimpiai és világbajnok jamaikai sprinter, Shelly-Ann Fraser, akit a május 23-án Shanghai-ban rendezett Gyémánt Liga versenyen értek tiltott szer használatán. A jamaikai versenyző oxycodone-t használt, amelyet torokfájdalmai miatt szedett fájdalomcsillapító hatása miatt. A 100 méteres síkfutásban 2008-ban olimpiát, egy évvel később Berlinben pedig világbajnokságot nyerő Fraser hibája az volt csupán, hogy a fájdalomcsillapítót elfelejtette lejelenteni az ilyenkor szükséges hivatalos formában. A 23 esztendős futónő július eleje óta nem versenyzett, az IAAF szerdai döntése értelmében pedig 2011. január hetedikéig ezt nem is teheti meg, utána viszont ismét szabadon indulhat atlétikai versenyeken.

0 Tovább

Bolt nem megy Indiába

Idén októberben Indiában rendezik meg a Nemzetközösségi Játékokat. Az október 3-14 között sorra kerülő rendezvény egyik csúcspontja lehetett volna a háromszoros olimpiai bajnok Usain Bolt szereplése. A jamaikai csodafutó (sokak szerint jelen korunk legnagyobb atlétája) viszont nem indul a versenyen. A 100-on és 200 méteren is világcsúcstartó jamaikai futó edzője, Glen Mills elmondta, hogy tanítványa a 2011-es világbajnokság (Bolt idén a Gyémánt Liga versenyen indult is a leendő vb-helyszínen a koreai Daegu-ban) és a két év múlva sorra kerülő olimpia miatt hagyja ki a brit nemzetközösség tagországai számára fontos versenyt. Bolt négy évvel ezelőtt sérülés miatt nem vehetett részt a versenyen, az indiai szervezők nagy bánatára nem lesz ott Új-Delhiben. Bolt egyébként a jövő héten esedékes jamaikai bajnokságot is kihagyja, Mils szerint ennek nincs köze a 23 éves futó közelmúltban összeszedett (emiatt nem indult a new yorki versenyen sem) Achilles-sérüléséhez…Háááát?

0 Tovább

Usain Bolt autópálya

Sok létesítményt (stadion, sportcsarnok) és közterületet (utca, tér) neveztek már el híres sportolókról, olimpiai bajnokról. Olyasmire azonban még aligha akadt példa, hogy valakiről egyenesen autópályát nevezzenek el. Ez történt azonban a jamaikaiak háromszoros olimpiai bajnok sprinterével, Usain Bolttal, akiről tavaly novemberben nevezték el hazájában a St. Catherine és Clarendon közötti útszakaszt, amely mostantól a Usain Bolt Highway nevet viseli. A sors furcsa fintora, hogy ez éppen az a pályaszakasz, ahol a BMW-jével száguldó (ld. kép) klasszis 2009 áprilisában egy autóbalesetben könnyebb lábsérüléseket szenvedett.

A karibi szigetországban eddig csupán három egykori miniszterelnökről (Sir Alexander Bustamante, Norman Manley, Michael Manley) neveztek el autópályát, két korábbi olimpiai bajnok sportolójuk (Herb McKenley, Arthur Wint) nevét ugyanakkor már utca neve is őrzi az országban.
 
0 Tovább

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Utolsó kommentek