Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Friesinger visszavonult

Bejelentette visszavonulását Anni Friesinger-Postma, a németek háromszoros olimpiai bajnok gyorskorcsolyázója. A 33 éves sportoló jobb térdét márciusban operálták meg, s akkor még úgy nyilatkozott: bízik a gyors felépülésben, valamint abban, hogy a németországi Inzellben 2011 márciusában sorra kerülő világbajnokságon rajthoz állhat. "Akik ismernek, tudják: mindent megtettem azért, hogy Inzellben még egyszer ott lehessek a startnál - fogalmazott szerdán Friesinger-Postma. - El kell azonban fogadnom, hogy a térdízületeim állapota miatt fel kell hagynom az élsporttal. Természetesen nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de mostantól már csak az előttem álló feladatokra koncentrálok, amelyeket teljes erőbedobással szeretnék végezni." A gyorskorcsolyázó összesen öt olimpiai érmet szerzett karrierje során: 2002-ben, Salt Lake City-ben az 1500 méteres távon diadalmaskodott, majd 2006-ban Torinóban és 2010-ben, Vancouverben is tagja volt az üldözéses csapatversenyben győztes német együttesnek. Ezek mellett 1998-ban, Naganóban 3000 méteren és 2006-ban, Torinóban 1000 méteren bronzérmet szerzett.

0 Tovább

Hason csúszva lett bajnok

A vancouveri olimpia 16 napja alatt számtalan csodás történet látott napvilágot sikerekről, bukásokról. A német gyorskorcsolyázó, Anni Friesinger-Postma sztorija azonban talán nem kapott elég figyelmet, pedig a németek 33 éves versenyzője igencsak érdekes körülmények között lett újra (immáron harmadszor) olimpiai bajnok. A sérülései miatt az egyéni versenyszámokra ezúttal kevésbé felkészült és gyengébben szereplő (1000 méter – 14. hely, 1500 méter – 9. hely) az üldözéses csapatversenyben vigasztalódott.  A női 3000 méteres csapatverseny (ahol hárman egyszerre teljesítik a távot) elődöntőjében Friesinger az utolsó kanyarban már teljesen elfáradt, megbotlott, ekkor még egyensúlyban maradt ugyan, de a célegyenesben már végleg elcsúszott és végül hasra esve ért be a célba. A jégen úszó mozdulatokat (!) végző Friesinger hihetetlen rutinjával még a jobb lábát előre tolta (a célba érkezésénél a korcsolya számít), de ezt követően is dühösen verte a jeget (ld. lenti videó), mert azt hitte, hogy az ő hibája miatt kiestek.

  
A célban azonban végül a németek így is nyertek 23 századmásodperccel, így bejutottak a döntőbe. A fináléban immáron a kisebb sérülést szenvedő Anni Friesingert pótló Kathrin Mattscherodt-tal felállva a német csapat megint bajban volt (az utolsó kör előtt 1,62 másodperccel voltak lemaradva) a japánok ellen. A nagyszerű hajrá miatt azonban végül mindössze két századmásodperces (!) különbséggel a német csapat nyert, ezzel pedig végül olimpiai bajnok lett. Az érvényben lévő szabályok miatt pedig a negyed- és az elődöntőben szereplő Freisinger is ott állhatott a dobogó tetején.
 
0 Tovább

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek