Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

200.000 önkéntest várnak Szocsiba

Két évvel a rajt előtt megkezdődött az önkéntesek toborzása a 2014-es szocsi téli olimpiára. A szervezőbizottság kedden közölte: több mint 200 ezer, 18 és 80 év közötti jelentkezőt várnak - ez nyolcszoros túljelentkezés lenne. Oroszország szerte 24 toborzó központot állítanak fel. Az önkéntesek a tervek szerint a munkaerő 30 százalékát adják majd a 2014. február 7-én kezdődő szocsi játékokon.

0 Tovább

Már a megnyitóra toborozzák az önkénteseket

Nem lesz könnyű feladatuk azon személyeknek, akik a 2012-es londoni olimpia megnyitóünnepségének sikeréért felelnek. A kis túlzással a fél világ által várt eseményt ugyanis több százmillió szempár kíséri majd figyelemmel, így nem kell külön hangsúlyozni, hogy milyen feladat vár azon - közel tízezer – önkéntesekre is, akik részt vállalhatnak a megnyitó előadásában. A Gettómilliomos című Oscar-díjas film rendezője, Danny Boyle által tervezett ceremónián a korábbi olimpiákhoz hasonlóan nagyrészt most sem fizetett színészek, hanem önkéntesek ezrei vállalnak majd fontos szerepet.

A jelentkezőket a közelmúltban kezdte el toborozni a londoni szervezőbizottság, akik a megnyitóra (és a most még kisebb fontossággal bíró záróünnepségre) táncos, zenés performanszokat tanulnak majd be. Az alábbi linken jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy a novemberi és decemberi hétvégi válogatások közül két vagy három alkalommal részt tudnak venni, majd pedig jövő májustól kezdődően a rendszeres próbákra is el tudnak szabadulni. A megnyitó előtt jön az intenzív hajrá, ahol három héten keresztül folyamatosan zajlanak majd a próbák a London keleti részén található Olimpiai Stadionban.

„A jelentkezőknek nem szükséges rendelkezniük korábbi előadóművészi tapasztalattal. Bőven elég, ha lelkesek és pozitív személyiséggel rendelkeznek, emellett pedig eléggé energikusak és akaratosak ahhoz, hogy egy stadionnyi ember előtt képesek legyenek részt venni az előadásban” - beszélt a követelményekről Bill Morris, a londoni szervezőbizottság ceremóniákért felelős vezetője. A pályázóknak 2012. március elejéig be kell tölteniük a 18. életévüket, a jelentkezési határidő pedig: 2011. augusztus 31. A szervezőbizottság fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben több mint 15.000-en jelentkeznek szereplőnek, akkor számítógépes sorsolással határozza meg azok körét, akiket behív meghallgatásra.

0 Tovább

London 2012: Dolgozz az olimpián !

A londoni olimpia idejére közel 70.000 önkéntest keres a szervezőbizottság, az ő kiválasztásuk a tavalyi jelentkezési határidő óta már javában zajlik a negyedmillió jelentkező közül. Emellett azonban olyan pozíciókban is vannak/lesznek álláslehetőségek a 2012-es nyári olimpián, amelyekben komolyabb szakmai tapasztalatra lesz szüksége a szervezőknek, így adott esetben fizetnének is a megfelelő munkaerőért. A sportszférában dolgozók közül sokan szeretnének részesei az olimpiának, az ő számukra szeretné megkönnyíteni a londoni szervezőbizottság a megfelelő munkalehetőség megtalálását.

A játékok hivatalos HR-esének számító Adecco nevű cég ennek érdekében elindít egy honlapot (www.jobsforthegames.co.uk), amelyen az érdeklődők regisztrálhatnak és ezt követően automatikusan értesülhetnek az ő igényeiknek megfelelő álláslehetőségekről. „Több ezer munkaerőre lesz majd szükségünk a következő 18 hónapban, így mindenkit arra bátorítunk, hogy regisztráljon a rendszerbe és figyelje a felkerülő lehetőségeket.”nyilatkozta a honlap bejelentése kapcsán Paul Deighton a szervezőbizottság egyik vezetője. A szervezők kifejezték azon szándékukat, hogy elsősorban helyi munkaerőben gondolkoznak, így szeretnék az olimpiának otthont adó régiók gazdasági helyzetét javítani. Angliában élő magyarok előnyben…

0 Tovább

Negyedmillió önkéntes jelentkezett

Az október végi határidőig bezárólag közel negyedmillió ember jelentkezett a londoni olimpia és paralimpia közös önkéntes programjára. A szervező bizottság számára most kezdődik majd el az igazi munka, hiszen a 240.000 jelentkezőből kell kiválasztani azt a 70.000-et, akik képesek lesznek a játékok szervezését hatékonyan segíteni. A szervezők eltökélt és az olimpia iránti szenvedéllyel rendelkező embereket kerestek a feladatra, a mostani létszám az ő várakozásaikat is felülmúlta. „Örömmel tölt el bennünket, hogy ilyen sokan szeretnének hozzájárulni a londoni olimpia sikeres rendezéséhez. Ezúton is szeretném megköszönni a 240.000 jelentkezőnek, hogy támogatásukról biztosítottak bennünket.„ – mondta Sebastian Coe a szervezőbizottság elnöke. Az önkéntesek kiválasztása és a személyes interjúk jövő februárban kezdődnek majd csak el és közel egy éven keresztül fognak tartani. A hivatalos londoni önkéntes program mellett a brit főváros vezetése is indított egy kezdeményezést, amelynek keretében 8.000 „londoni önkéntest” keresnek. Az ő feladatuk az lesz, hogy az olimpiára Londonba érkező vendégek közlekedését, városon belüli eligazodását segítsék, erre a kezdeményezésre december 31-ig lehet jelentkezni az ALÁBBI linken.

0 Tovább

Már 100.000 önkéntes jelentkezett

Hatalmas az érdeklődés a 2012-es londoni olimpia önkéntes programja iránt. A jelentkezésre összesen hat hét áll rendelkezésre, az október 27-én éjfélkor lejáró jelentkezési határidő előtt három héttel viszont már elérték a pályázók a 100.000-es számot. A londoni olimpia és paralimpia szervezői összesen 70.000 önkéntes segítőre számítanak, akiknek a lelkesedése és elhivatottsága meggyőződésük szerint a döntő különbséget jelenthetik majd a „jól” és a „kiválóan” rendezett olimpia között.

A londoni szervezők - az eddigi adatokat elemezve - külön örülnek annak, hogy a jelentkezők 52%-a most, az olimpia kapcsán tervez először részt venni önkéntes programban.  „Már most nagyon le vagyunk nyűgözve a jelentkezők hatalmas száma miatt. Ezúton is köszönjük mindenkinek, akik kitöltötték a jelentkezési formulát és akik vállalják azt, hogy a világ egyik legnagyobb show-jának elkészítésében segítenek nekünk” – mondta a szervezőbizottság elnöke, Sebastian Coe. A londoni olimpia és paralimpia szervezői az alábbi linken várják a jelentkezéseket, ahol a jelentkezés feltételeiről minden megtudható. Ami fontos és gyakori kérdés, hogy az oda- és hazautazás, valamint a szállás kérdését mindenkinek magának kell rendeznie, emellett viszont az önkéntesek formaruhája és a testközeli olimpiai élmény "jár" a munka ellentételezéseként.

0 Tovább

70.000 önkéntes kell !

Az utóbbi húsz évben gigantikus méretekre hízott olimpiai (főleg a nyári) játékok megrendezése manapság már lehetetlen lenne önkéntesek bevonása nélkül. A londoni szervezők sem akarják kihagyni ezt a lehetőséget és vélhetően már fiatalok ezrei álmodoznak világszerte arról, hogy munkájukkal segíthessék az olimpia megrendezését. A londoni szervezők pénteki bejelentése alapján elmondható, hogy minden idők egyik legangyobb volumenű önkéntes programját indítják majd útjára az angolok, akik 70.000 önkéntest (az ő olvasatukban „Games Maker”-t) keresnek a játékok idejére. A jelentkezések 2010. július 27-én indulhatnak majd el, napra pontosan két évvel a 2012-es olimpia megnyitója előtt. A korhatár egyelőre 18 év, de ahogy korábban is írtunk már róla, lesz egy külön program a kiskorúak számára is, amely viszont majd csak 2011 júliusában kerül meghirdetésre. A London 2012 önkéntes programot egy nagy világcég, a McDonald’s támogatja. Az önkéntes programról bővebb információ az alábbi linken található (angol nyelven).

0 Tovább

London 2012 – 18 év alattiaknak is?

A korábbi olimpiákhoz hasonlóan a londoni olimpia rendezői is számítanak a most már nélkülözhetetlennek tűnő önkéntesek munkájára. A 70.000 önkéntessel kalkuláló londoni szervezőbizottság azonban a korábbi szokásjog alapján korhatárt határozott meg a jelentkezésre, így eredetileg csak az (olimpia idején, tehát 2012-ben) a 18. életévet betöltők jelentkezését várták. A terveket azonban a BBC komoly kritikai észrevételekkel „jutalmazta”, így az önkéntesek toborzásáért felelős szakemberek újragondolták a fiatalok szerepeltetésének lehetőségét. „Eredetileg a 18 év feletti korosztálynak szántuk csak az önkéntes programot, de szeretnénk megtalálni annak a lehetőségét, hogy az ennél fiatalabb korosztály képviselőinek is helyet találjunk az olimpián segítőként” – szólt a módosításról szóló nyilatkozat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az eredeti tervekben is volt már „kiskapu”, hiszen a Wimbledonban sorra kerülő olimpiai tenisztorna során a labdaszedők csapata 10-12 év körüli lányokból és fiúkból áll majd össze, de most más helyszíneken és sportágakban is keresik a további fiatalítás lehetőségét. A vancouveri olimpián a kanadaiak külön önkéntes programot kínáltak a 15-19 éves korosztálynak, de Angliában is volt már példa hasonló "korengedményre", hiszen a 2002-es manchesteri Nemzetközösségi Játékokon 16 éves kor felettiek jelentkezését várták a szervezők. A londoni olimpiához kapcsolódó önkéntes programra természetesen magyarok jelentkezését is várják, a jelentkezés feltételei az alábbi linken találhatóak meg.
0 Tovább

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Utolsó kommentek