Sokan ugyan már nincsenek életben az 1948-as londoni játékokon szerepelt brit csapatból, de ők jövőre ingyen jegyet kapnak a brit fővárosban sorra kerülő játékokon. Erről döntött a Brit Olimpiai Szövetség (BOA), amelynek nyilvántartása szerint a 63 évvel ezelőtti játékokon szerepelt 398 sportolójukból még 125-en élnek, közülük pedig nagyjából a felével vannak most is kapcsolatban. Ahol lehetséges, ott a szervezők megpróbálnak ugyanabban a sportágban belépőt biztosítani, ahol a mára megöregedett sportemberek annak idején versenyeztek.

A mostani ötlet része annak a gondolatnak, hogy minden korábbi brit olimpikont (függetlenül attól, hogy téli vagy nyári játékokon szerepelt) szeretnének kicsábítani a jövő évi versenyekre. A ’48-as olimpikonokat természetesen kiemelt figyelem övezi ezen belül is, akik számára külön fogadást tartanak és akik az olimpiai faluban is látogatást tehetnek a játékok idején. Emellett a második világháború utáni első olimpián szerepelt sportolóknak lehetőséget szeretnének biztosítani arra is, hogy futhassanak az olimpiai fáklyaváltóban.

A meghívandó sportemberek között szerepel majd a most 89 esztendős Dorothy Tyler-Odam is, aki annak idején ezüstérmes lett (ugyanúgy, mint Csák Ibolya mögött Berlinben, 1936-ban) az amerikai Alice Coachman mögött női magasugrásban. „Nagyon megörültem, amikor hallottam a hírt arról, hogy belépőket kapunk a versenyekre„ – mondta a ’48-ban ezüstérmet szerző brit gyeplabda válogatott játékosa, John Peake.