A kajak szlalom pálya tavalyi átadását követően elkészült a 2012-es londoni olimpia második vadonatúj létesítménye, a kerékpáros csarnok. Az új csarnok az első átadott létesítmény Stratfordban, az olimpiai központban. A 90 millió fontból felhúzott Velodrome névre hallgató aréna a pályakerékpáros versenyeinek ad majd otthont jövő nyáron. A 6000 nézőt befogadó létesítmény az pályát már kipróbáló brit pályakerekesek – többek között a négyszeres olimpiai bajnok Chris Hoy - szerint a világ leggyorsabb pályája. Az építkezés 2009 márciusában indult el, az oválpálya elkészítése két éven keresztül. A londoni olimpia pályakerékpáros 2012. augusztus 2-7. között rendezik, amikor összesen 10 számban dől el az aranyérem sorsa.

„Kismértékben a pálya tervezésébe is bevontak bennünket, ezért különleges volt nézni az egész létesítmény építését. nagyszerű érzés, hogy az elsők között lehettem, akik kipróbálhatták a pályát, így már kezdem érezni, hogy mi vár rám itt másfél év múlva.„ – mondta minden idők legeredményesebb férfi pályakerékpárosa, a hivatalosan is a „Sir” előnevet viselő, amúgy Edinburgh-ből származó Chris Hoy. A pálya tervezésénél – nem titkoltan – az egyik legfontosabb szándék az volt, hogy a világ leggyorsabb létesítményét valósítsák meg, amely alkalmas lehet világrekordok megdöntésére is. Ennek érdekében külön figyeltek a geometriára, a környezeti körülményekre és a megfelelő hőmérséklet biztosítására is. A pálya talaja természetesen speciális szibériai erdei fenyőből készült, amelyet nyolc héten keresztül 26 speciálisan kiképzett ács épített össze 350.000 szeg felhasználásának segítségével.

A most megépített csarnok a közelben kialakítandó BMX pálya mellett az olimpia után egy országúti kerékpáros körrel, valamint egy mountain bike pályával is kibővül, amit 2012 őszétől a nagyközönség is használhat majd.