Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szándékosan kaptunk ki Szlovákiától az olimpián - Forsberg

A szlovákok elleni szándékos vereségről beszélt egy televíziós adásban a svéd jégkorong legenda, Peter Forsberg. A 2006-os torinói téli olimpia férfi jégkorong tornájának egyik nagy meglepetése volt, amikor a csoportkörben a svéd válogatott 3-0-s vereséget szenvedett Szlovákiától. A mérkőzés kapcsán egy svéd dokumentumfilmben Peter Forsberg is megszólalt, aki elismerte, hogy akkor szándékosan kaptak ki a szlovákoktól. A háromkoronások vereségének oka az volt, hogy az egyenes kieséses szakaszban könnyebb ágra szerettek volna kerülni, így az orosz-kanadai-amerikai ág helyett a svájci majd később a cseh válogatott juthatott nekik ellenfélül.

„Mindent meg akartunk tenni azért, hogy megnyerjük az olimpiát” - nyilatkozta a most 38 esztendős Forsberg. A taktikázás végül bejött a svédeknek, hiszen a könnyebbik ágon két sima sikerrel (Svájc ellen 6-2, Csehország ellen 7-3) meneteltek el a döntőig, ahol az ősi rivális finnek elleni siker azt jelentette, hogy olimpiai bajnokok lettek. Forsberg azt is elismerte, hogy a vereség gondolata nem az akkori edzőtől, Bengt-Ake Gustafssontól származik, az ötlet sokkal inkább a meghatározó játékosok privát beszélgetései után alakult ki.

0 Tovább

Visszavonul a kétszeres olimpiai bajnok

A rossz szezonkezdet után pályafutása befejezése mellett döntött Enrico Fabris, az olaszok kétszeres olimpiai bajnok gyorskorcsolyázója.A sportoló a 2006-os, torinói téli játékok egyik sztárja volt, miután 1500 m-en és a csapat üldözéses versenyben a dobogó legmagasabb fokára állhatott, 5000 m-en pedig bronzérmes lett.

Edzője, Gianni Romme hétfőn azt mondta: a 30 éves Fabris motivációs gondokkal küzd és nagyon csalódott volt amiatt, hogy a pénteki, oroszországi szezonnyitó Világkupa-viadalon csak a 24., utolsó helyen végzett 1500-on.

0 Tovább

Orosz lesz a háromszoros bajnok gyorskoris

A 2014-es szocsi téli játékokon már orosz színekben versenyez majd An Hjun Szo háromszoros olimpiai bajnok dél-koreai rövidpályás gyorskorcsolyázó. A helyi média úgy tudja, hogy a honosítási eljárás már a célegyenesben jár. A 25 éves An Hjun Szo a 2006-os torinói téli olimpián három számban győzött, egyben pedig bronzérmet szerzett a férfiaknál. 2002 és 2007 között 18 alkalommal lett világbajnok. 2009-ben térdsérülés miatt kihagyta a vb-t, később pedig nem tudta kiharcolni a vancouveri olimpián való részvétel jogát.  

A július óta Oroszországban készülő gyorskorcsolyázó állampolgárság-váltásával arra reagál, hogy szerinte hazájában, a Koreai Köztársaságban nem megfelelően támogatták, s ezért is maradt le a 2010-es játékokról. Ha hamarosan leteszi az esküt Oroszországban, akkor a nemzetközi szövetség szabálya szerint kétéves eltiltás vár rá, utána azonban - így Szocsiban is - versenyezhet.

0 Tovább

Párt keres az olimpiai bajnok bobos

Bajba került a németek háromszoros világbajnok (2005, 2007, 2008) és olimpiai bajnok (2006) bob versenyzője, Sandra Kiriasis. Az előttünk álló téli szezon kezdete előtt két hónappal ugyanis a 35 éves kormányosnak még nincs (toló)partnere. A német versenyző saját honlapján tett közzé felhívást, amelyben “bátor, atlétikus, mentálisan erős csapattársat keres, akinek a Világkupa sorozaton történő szereplés lehetőségét nyújtaná cserébe”. Az ideális jelölt maximális súlya 80 kg, rendelkezik magas szintről származó sportbeli (lehetőleg atlétika, súlyemelés sportágból érkezve) tapasztalattal. Az ideális jelölt erős és sprintbeli képességeket tekintve is versenyképes, hiszen a 170 kg-os bobot kellene hatékonyan betolnia. Kiriasis felhívását egyébként a Pro7 nevű német privát csatornán is közzé tették, amely után még aznap este összesen 44 jelentkező küldte be anyagát. Az önjelöltek közül Kiriasis szerint tízen is ígéretesnek tűnnek. A kiválasztási folyamat október 2-3-án folytatódik majd, ahol a korábbi nyolcszoros összetett Világkupa győztes Kiriasis személyesen teszteli majd a jelölteket.

0 Tovább

Jacobellis újabb drámája

A torinói olimpia egyik legnagyobb drámája az amerikai snowboardos, Lindsey Jacobellis nevéhez fűződik. Biztosan sokan emlékeznek még a snowboard cross döntőjére (ld. lenti videó), ahol az amerikai versenyző fölényesen vezetve trükközött az utolsó ugratónál. Elesett, így végül a svájci Tanja Frieden megelőzte őt. Vancouver előtt nagyon fogadkozott a hatszoros X-Games győztes versenyző, de ezúttal már az elődöntőben (pályatévesztés miatt) elvérzett, így ezúttal sem lett olimpiai bajnok.

0 Tovább

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Utolsó kommentek