Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A jegy-botrány már Szocsira is hatással van

A napokban kirobbant jegyértékesítési botrány kapcsán gyorsan lépett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. A testület azonnal felállított egy bizottságot az eset kivizsgálására és ezzel párhuzamosan arra kérte a 2014-es szocsi olimpia szervezőit is, hogy várjanak az általuk piacra dobandó jegyek értékesítésével.

Mint ismeretes, a Sunday Times újságírói által elindított megvesztegetési kísérlet 54 országban, 27 hivatalos jegyértékesítő személynél mutatott ki hajlamot az illegális jegyértékesítésre, így a NOB megfontolja a jegyek jelenlegi elosztási rendszerének felülvizsgálatát. Ennek a vizsgálatnak az eredményét pedig a következő téli olimpia szervezői is felhasználhatják majd a saját jegyértékesítési rendszerük kialakításakor.

0 Tovább

Bubka Ukrajnába vinné az olimpiát is

Tíz évvel az idei labdarúgó Európa-bajnokság után, 2022-ben szívesen látna egy téli olimpiát is a hazájában Szergej Bubka, az ukránok rúdugró ötkarikás bajnoka. A 48 éves sportember szerint a csúcsesemény megrendezése segíthetne az infrastrukturális helyzeten, és több turistát vonzana a régióba. A hatszoros világbajnok ex-versenyző - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja és az Ukrán Olimpiai Bizottság elnöke - az ország nyugati részén, a Kárpátok lábánál fekvő Lemberget (Lviv) jelölte meg lehetséges helyszínként.
 
Szakértők ugyanakkor kételkednek abban, hogy a financiális problémákkal küzdő Ukrajna képes lenne otthont adni egy ilyen nagy, milliárdos befektetést igénylő sporteseménynek. A NOB 2015-ben dönt majd a 2022-es téli játékok helyszínéről, a hírek szerint Denver, Oslo és Barcelona is érdeklődik a rendezés lehetősége iránt. Két év múlva, 2014-ben Szocsi, 2018-ban pedig a dél-koreai Pjongcsang lesz a házigazda. Ukrajna idén nyáron Lengyelországgal közösen ad otthont a labdarúgó Európa-bajnokságnak.

0 Tovább

Jacques Rogge elégedett volt az ifjúsági olimpiával

Az elégedettség hangján szólt a vasárnap befejeződött első ifjúsági téli ötkarikás játékokról Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke. "Tíz dicsőséges napon vagyunk túl. Köszönjük, Innsbruck! Viszontlátásra 2016-ban, Lillehammerben!" - mondta a 69 éves belga sportdiplomata, aki úgy vélte: a fiatalok téli seregszemléjének debütálása minden várakozást felülmúlt és biztos alapot teremtett a jövőre nézve.


Rogge megköszönte a szervezők és a mintegy 1400 önkéntes munkáját. Az első téli olimpia versenyeit mintegy százezer néző látta a helyszínen, s az eseményről körülbelül 900 médiamunkás tudósított. A korosztályos csúcseseményen 6 sportág 15 szakágának 63 versenyszámában több mint ezer, 14-18 év közötti sportoló vett részt. Magyarországot kilenc versenyző képviselte, a küldöttség a jégkorongozók egyéni ügyességi számában érdekelt Kovács Attila és Gasparics Fanni révén két ezüstérmet szerzett.

0 Tovább

München már az újabb pályázaton gondolkozik

Múlóban a csalódás Németországban - München város vezetői ismét téli olimpia rendezésében gondolkoznak. Hétfőn rendezték meg a München-2018 olimpiai pályázat záró eseményét, ahol a dél-koreai Pjongcsang városa ellenében elbukott kandidáció ellenére is remek hangulat uralkodott. Az eseményen - vélhetően nem csak az elfogyasztott sörök miatt – ismét szóba került a lehetséges újabb pályázat, amelyről a pályázat vezetői egységesen pozitívan nyilatkoztak. A Német Olimpiai Bizottság (DOSB) elnöke, Thomas Bach és München polgármestere, Christian Ude is annak a véleményének adott hangot, hogy újra meg kell próbálni a bajor fővárosba csábítani a téli játékokat.

„Ezt a kincset nem szabad elásnunk. Az itt meglévő értékekkel továbbra is próbálkoznunk kell” - utalt Bajorország remek földrajzi fekvésére és természeti szépségeire is Bach, aki az újabb megcélzandó olimpia időpontja kapcsán viszont nem mondott konkrétumokat. „Az ötlet továbbra is a kalapban marad, a koncepció pedig változatlan lesz. Mi nem a jelenért dolgoztunk már eddig sem, hanem a jövőért” - tette hozzá a polgármester. Az esemény keretein belül a müncheni kandidáció két „arcának” számító Katarina Witt és a paralimpiai bajnok Verena Bentele is külön elismerésben részesült. „Sok szív van itt, amely a közös folytatás mellett dobog” - ütött meg optimista hangot az aranyérem átvétele után az annak idején a „kommunizmus legszebb arcának” becézett kétszeres olimpiai bajnok műkorcsolyázó.

0 Tovább

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Utolsó kommentek