Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem Beckham lesz a lánggyújtó

Nem David Beckham, 115-szörös angol válogatott labdarúgó fogja meggyújtani az olimpiai lángot a július 27-én kezdődő londoni ötkarikás játékok megnyitó ünnepségén - legalábbis ezt sugallja legfrissebb nyilatkozata. A 37 éves futballista azt mondta, szerinte a lángot egy olimpikonnak kell meggyújtania, aki "hihetetlen dolgokat vitt véghez és aranyérmeket nyert az országnak".

Stuart Pearce, a brit olimpiai labdarúgó-válogatott szövetségi edzője június végén úgy döntött, nem válogatja be Beckhamet az ötkarikás csapat három túlkoros játékosa közé. A játékok futballtornáján alapvetően 23 éven aluli labdarúgók szerepelhetnek, de csapatonként három túlkoros nevezésére nyílik lehetőség. Beckham - a londoni játékok pályázatának nagykövete - akkor nem tagadta, csalódott, hogy nem játszhat az olimpián, de hozzátette, "nem lesz nála nagyobb szurkolója az együttesnek".

0 Tovább

Már brit kezekben az olimpiai láng

Csütörtökön szemerkélő esőben az athéni Pánathenia stadionban (az 1896-os, első újkori olimpiai játékok színhelyén) megtörtént az olimpia láng átadása. Az ötkarikás játékok egyik legfontosabb szimbólumát néhány nappal ezelőtt a görögországi Olympiában gyújtották meg, amelyet most a londoni szervezők nevében Anna hercegnő vett át. A hivatalos ceremónián London polgármestere, Boris Johnson és a szervezőbizottság elnöke, Sebastian Coe is részt vett.


A lángot pénteken repülőgéppel szállítják Nagy-Britanniába, ahol szombaton veszi kezdetét az a váltó, amelynek során közel 12.800 kilométert teljesítve 8000 ember fut a lánggal. "Sok ember számára a fáklyaváltó egyfajta jelzés, a kezdete annak, amiről az olimpia igazán szól" - nyilatkozta Anna hercegnő a láng átvétele után.

0 Tovább

Beckham is viszi a lángot

David Beckham sztárlabdarúgó is tagja annak a bizottságnak, amely pénteken Athénból Nagy-Britanniába viszi a londoni olimpia lángját. A Los Angeles Galaxy angol középpályása többek között Anna brit királyi hercegnővel, Sebastian Coe-val, a szervezőbizottság (LOCOG) elnökével, Boris Johnson főpolgármesterrel, valamint Hugh Robertson sport és olimpiai ügyekért felelős miniszterrel csütörtökön a görög fővárosban veszi át az egy hete, Olümpiában meggyújtott lángot, amely pénteken érkezik majd meg a szigetországba, Cornwallba.

Beckham "nagykövetként" tagja volt a kandidálást 2005-ben sikerre vivő bizottságnak. A láng egyhetes, csaknem 2900 kilométeres görögországi útja során negyven várost érint, 490-en veszik kézbe, és csütörtökön érkezik Athénba, a régi Olimpiai Stadionba, ahol átadják a rendezőknek.
A szervezők múlt heti bejelentése szerint a szigetországban az első fáklyavivő Nagy-Britannia legsikeresebb olimpiai vitorlásversenyzője, a háromszoros aranyérmes Ben Ainslie lesz. A váltó szombaton indul Land's Endből, amely Anglia legdélnyugatibb pontja. Összesen 8000-en futnak majd a lánggal, amely 8000 mérföldnyi (12 875 km) utat tesz meg 70 nap alatt. Brit körútja után a láng a július 27-i megnyitón lobban fel a londoni Olimpiai Stadionban.

0 Tovább

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Utolsó kommentek