Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Képrejtvény V.

Ki a képen látható személy és hogyan kapcsolódik a vancouveri olimpián szerencsétlen balesetben életét veszítő grúz szánkós (Nodar Kumaritasvili) történetéhez? 

1.segítség: Egy sportoló látható a képen.(Martius)

2.segítség: 1964.augusztus 27-én született.

3.segítség: 1992.Albertville

0 Tovább

Képrejtvény IV.

A közelmúltban jött haza a magyar olimpikonok csapata az 50 éves jubileumi látogatásáról Rómából. A Róth Tamás által készített alábbi képen jó néhányan római olimpikonunk szerepel. A mai feladvány pedig erről szó, vajon kik vannak a képen?

0 Tovább

Képrejtvény III.

Kedves Blogozók! A kérdés a következő: a képen látható úriember hogyan kapcsolódik az olimpiai mozgalomhoz és egy közeli itthoni választáshoz?

 

0 Tovább

Képrejtvény II.

Kedves Blogozók! Kérdésem a következő: Ki a képen látható személy  és hogyan kapcsolódik neve a sporthoz?

Első segítség: nem olimpikon, nem sportoló, egy nagy, nemrég végetért nemzetközi sporteseménnyel hozható kapcsolatba a neve...

Második segítség: háborús hős, reptér is viseli nevét

A megfejtés a tovább gomb megnyomása után nézhető meg.

Gratulálok minden megfejtőnek.

A képen Roland Garros I. világ-háborús francia hős pilóta látható , aki 1888. október 6-án született Réunion szigetén.  (A reptér ma az ő nevét viseli.) 30. születésnapja előtt egy nappal 1918. október 5-én zuhant le repülőjével az Ardennekben.

 

0 Tovább

Képrejtvény I.

A most induló sorozatban az újkori olimpiák történetéből válogattam képeket, amelyek valamilyen szempontból érdekesek és különlegesek. A feladat nem csak az, hogy fel kell ismerni a képen látható sportolót, hanem a hozzá tartozó történetet, érdekességet is várom mellé. Íme az első két fotó: 

 

0 Tovább

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Legfrissebb bejegyzések

2010.11.02.
2010.04.14.

Utolsó kommentek