Esőért imádkozik a britek legjobb női gerelyhajítója, Goldie Sayers, aki a napokban rendezett brit bajnokságon hasonló körülmények között dobott új nemzeti rekordot. A versenyt 66,17-es dobásával megnyerő brit atléta rögtön az első sorozatban egyéni rekordot javított. Korábbi csúcsát négy évvel ezelőtt éppen a pekingi olimpián érte el (65,75), ami akkor a negyedik helyhez volt elegendő.

Érdekesség, hogy a 2008-as olimpiai bajnok Barbora Spotakova most (64,19-el) csak a második helyen végzett Sayers mögött, akinek jól láthatóan nem ízlett a kellemetlen szigetországi időjárás. Az idei világranglistát vezető dél-afrikai Sunette Viljoen is csak a negyedik helyen végzett, ami azt jelenti, hogy esős körülmények között a brit gerelyhajító akár még az aranyéremért is harcba szállhat.

"Szeretnék az olimpiai stadionban még nagyobbat dobni, de abban biztos vagyok, hogy nekem előnyös lenne, ha a verseny idején esne az eső. Az edzőm szerint szörnyű időjárás lesz majd a döntő alatt, így direkt meggyőztem őt, hogy menjünk ki zuhogó esőben is készülni" - nyilatkozta Sayers.