Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem lesz kötelező a fehér szín viselése Wimbledonban

Felfüggesztik a londoni olimpia idejére a wimbledoni teniszszentély hagyományos öltözködési előírásait. "Ezúttal az ötkarikás szabályokat követjük Wimbledonban, így a szokásos fehér helyett sokkal színesebb lesz a játékosok ruházata" - jelentette ki kedden Francesco Ricci Bitti, a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) elnöke, hozzátéve: lesznek olyanok, akik ellenzik majd a tarkaságot, de a többségnek biztosan tetszeni fog.

A volt világelső, háromszoros olimpiai bajnok Venus Williams máris jelezte, hogy örömmel visel majd az amerikai zászlóra utaló, vörös-fehér-kék öltözéket az All England Clubban. Az ötkarikás tenisztorna másik különlegessége az lesz, hogy a pályák körül nem a hagyományos sötétzöld drapéria látható majd.

0 Tovább

Federer olimpiai aranyra vágyik

A svájciak 16-szoros Grand Slam győztes játékosa az utóbbi hónapokban újra kezd formába lendülni. Három tornagyőzelemmel a háta mögött pedig ismét kezdhet újabb kiemelt tornákról vagy akár az olimpiáról is álmodozni. „Történelmi és egyszeri lehetőség lesz az, hogy az olimpiai érmeket majd Wimbledonban adják át. Bízom benne, hogy valóra válhat az aranyéremről szőtt álmom” - nyilatkozta a Miamiban zajló torna helyszínén Federer.  A 30 esztendős svájci játékos Pekingben Stanislas Wawrinkával együtt megnyerte a párosok küzdelmeit, most viszont egyéniben is szeretne győzni. Erre minden esélye meg is van Federernek, hiszen a wimbledoni füves pályás torna az egyik kedvenc helyszíne, ahol korábban hatszor (2003-2007, 2009) is győzni tudott a férfi egyes tornán.

0 Tovább

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Utolsó kommentek