Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ötödször futhat olimpiai maratont Simon

A női futók közül először szerepelhet ötödször is a maratoni futás olimpiai versenyein a román Lidia Simon. A 2001-es edmontoni világbajnokság győztese először az 1996-os atlantai olimpián indult a 42.195 méteres távon, most pedig Londonban 38 évesen immáron ötödször lesz tagja a mezőnynek. "Büszke vagyok arra, hogy ezt elértem. Szerintem ezt nem sokan fogják utánam csinálni egyhamar" - vélekedett az évek óta az egyesült államokbeli Colorado államban élő futónő.

Simonnak már van tapasztalata a londoni futásokat illetően, hiszen 2000-ben második lett a brit fővárosban rendezett utcai futóversenyen. Néhány hónappal később pedig Sydneyben az olimpián is a második helyen szerezte meg. A 157 cm magas, mindössze 44 kilogramm súlyú atlétanő a 2000-es évből rendelkezik mindmáig legjobb eredményével (2:22:54 - Oszaka) az olimpiai programban a hölgyek számára 1984 óta szereplő klasszikus távon.

0 Tovább

Catalina Ponor és Marian Dragulescu is visszatér

A visszatérésen gondolkozik a románok olimpiai bajnok tornásza, Catalina Ponor. A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) közleménye szerint ugyanis a románok kérvényezték felvételét a dopping vizsgálatok nyilvántartásába, ami a visszatérések hivatalos megvalósításának első lépcsője szokott lenni. Ponor a 2004-es athéni olimpia sztárja volt, ahol a csapatverseny mellett gerendán és talajon is olimpiai bajnoki címet szerzett. A még mindig csak 23 esztendős tornász a pekingi olimpián is szeretett volna ott lenni, de végül sérülések miatt ez nem valósult meg, így már 2007 év végén bejelentette visszavonulását a sportágtól. A FIG szabályzatával összhangban a román szövetség mostani bejelentése azt jelenti, hogy Ponor 2011. október elsejétől ismét jogosult lesz újra versenyeken indulni.

Érdekesség, hogy a román szövetség nem csak Ponor esetében kérvényezte az ismételt „nyilvántartásba vételt”, hanem a nyolcszoros világbajnok, 2004-ben Athénban szintén három olimpia érmet szerző Marian Dragulescu esetében is.  A most 30 esztendős tornász már többször visszavonult az élsporttól, egyik tavalyi visszatérési kísérlete során pedig éppen a fenti bejelentés elmulasztása miatt kapott figyelmeztetést a FIG-től. Az, hogy Ponor és Dragulescu visszatérése valóban komoly-e, majd csak később fog kiderülni, mindenesetre a londoni olimpián történő részvételhez a tokiói világbajnokságon át vezethet az út, amelyet történetesen éppen október elején rendeznek majd meg, ahol már mindketten indulhatnak.

0 Tovább

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Utolsó kommentek