Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Federer olimpiai aranyra vágyik

A svájciak 16-szoros Grand Slam győztes játékosa az utóbbi hónapokban újra kezd formába lendülni. Három tornagyőzelemmel a háta mögött pedig ismét kezdhet újabb kiemelt tornákról vagy akár az olimpiáról is álmodozni. „Történelmi és egyszeri lehetőség lesz az, hogy az olimpiai érmeket majd Wimbledonban adják át. Bízom benne, hogy valóra válhat az aranyéremről szőtt álmom” - nyilatkozta a Miamiban zajló torna helyszínén Federer.  A 30 esztendős svájci játékos Pekingben Stanislas Wawrinkával együtt megnyerte a párosok küzdelmeit, most viszont egyéniben is szeretne győzni. Erre minden esélye meg is van Federernek, hiszen a wimbledoni füves pályás torna az egyik kedvenc helyszíne, ahol korábban hatszor (2003-2007, 2009) is győzni tudott a férfi egyes tornán.

0 Tovább

Hingis visszatérne, ha Federerrel párosozhat a londoni olimpián

Érdekes hír látott napvilágot az egykori teniszező, Martina Hingis kapcsán, aki állítólag a londoni olimpiára visszatérne és vegyes párosban indulna – Roger Federerrel. „Igaz a hír. Federer ugyan nem személyesen keresett meg engem ezügyben, de a stábjának egyik tagja beszélt velem ennek a lehetőségéről” – ismerte el az információt Hingis. „Néhány páros mérkőzést kellene játszanom ahhoz, hogy jó formába lendülhessek, de ki tudja mit hoz a jövő…” – adott alapot a visszatéréséről szóló mendemondáknak a svájci klasszis.

A most 30 esztendős Hingis 2007 novemberében vonult vissza. Pályafutása során 37 tornát nyert meg, emellett pedig öt Grand Slam tornát is meg tudott nyerni. Hingis korábban játszott már közösen Federerrel, méghozzá a nem hivatalos vegyes csapat világbajnokságnak számító Hopman Kupán, ahol győztek is. A Perthben rendezett döntőn akkor a Szeles Mónikával és Jan-Michael Gambillel felálló amerikaiakat győzte le.

0 Tovább

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Utolsó kommentek