Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vasrúddal támadtak a háromszoros olimpiai bajnokra

Úgy tűnik, hogy nem csak az átlagembereknek lehetnek gondjai a szomszédokkal, hanem sportoló sztároknak is. Ezt tapasztalta meg a napokban a németek háromszoros olimpiai bajnok szánkósa, Georg Hackl. A bajorországi Schönauban január kilencedikén megtörtént incidensről a német Bild című újság tudósított, amelyben az egykori klasszist egy vasrúddal vágták fejbe. A vita állítólag azért robbant ki Hackl és szomszédja között, mert az egykori szánkós a kertjében lévő havat a szomszéd telkére kezdte el hányni.

„Egy vasrúddal közeledett felém, de nem számítottam rá, hogy meg is fog vele ütni. De mégis megtette. Volt egy hatalmas sebem az arcom bal oldalán, amelyet a kórházban össze is kellett varrni” - nyilatkozta a kínos eset után Hackl. A szomszéd ellen testi sértést okozása miatt indított eljárást Franz Sommerauer, a család ügyvédje, aki ugyanakkor elmondta azt is, hogy a szomszéd az őt ért állítólagos vállsérülés miatt szintén feljelenti majd Georg Hacklt.

0 Tovább

Bach marad a posztján

Továbbra is Thomas Bach tölti be a Német Olimpiai Sport Konföderáció (DOSB) elnöki tisztét. Az 1976-os montreali olimpiai vívó bajnoka egyedüli jelöltként indult a DOSB december eleji elnökválasztásán, ahol a 392 szavazásra jogosult tag közül 360-an voksoltak rá (20-an ellene, 12-en tartózkodtak), így a 92%-os többség akaratának megfelelően egészen 2014-ig hivatalában maradhat. „Boldog vagyok az eredmény hallatán, hiszen ez hűen kifejezi azt a fajta egységet, amely jelenleg a szervezeten belül uralkodik” – mondta Bach, aki egyben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnöki posztját is betölti és akit egyben Jacques Rogge jelenlegi elnök egyik legesélyesebb utódjelöltjének tartanak. Az 57 esztendős ügyvéd a Német Olimpiai Bizottság és a Német Sportszövetség egyesülése után kialakult szervezetben 62 sportági szakszövetség és ezen keresztül 28 millió ember legfőbb képviselője lesz a német sportéletben a következő években. A december első hétvégéjén sorra került közgyűlésen Walter Schneeloch személyében a szervezet alelnökének mandátumát is meghosszabbították és a DOSB egyben egyhangú támogatását fejezte ki a München-2018 téli olimpiai pályázat mellett.

0 Tovább

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Utolsó kommentek