Vészesen közelegnek a londoni ötkarikás játékok, a csapatok keretei már alakulnak, mára virradóra az amerikai férfi kosárlabda-válogatott résztvevőinek névsorát hozták nyilvánosságra. Az már korábban kiderült, hogy Dwayne Wade, Chris Bosh (mindkettő Miami Heat) Dwight Howard (Orlando Magic) és Derrick Rose (Chicago Bulls) nem vállalja a részvételt, de a tengerentúliak így is bombaerős kerettel vágnak neki a viadalnak.

"Számítottunk arra, hogy a sérülésektől függetlenül nagyon nehéz lesz kiválasztani a 12 játékost, mert kiemelkedő képességű kosárlabdázók tömkelege áll rajtra készen. Egy olyan csapatot szerettünk volna kialakítani, amely atletikus, sokoldalú, s megfelelő mélysége van, ezt tükrözi a kiválasztottak végső névsora is" - nyilatkozta Jerry Colangelo, az Amerikai Kosárlabda Szövetség elnöke.

Az együttesben öt 2008-as győztes található Anthony, Bryant, James, Paul és Williams személyében, öt játékos képviseli a 2010-es világbajnok alakulatot (Chandler, Durant, Iguodala, Love és Westbrook), valamint két újonc is helyet kapott.

Az Egyesült Államok férfi kosárlabdacsapata pazar mérleggel rendelkezik az olimpiák történetében. Összesen 13 olimpiai aranyérmet szereztek, 122-5-ös győzelmi mérleget tudhatnak magukénak. A Dream Team 1992-es bemutatkozása óta csak a 2004-es olimpián nem tudtak diadalmaskodni, győzelem-vereség mutatójuk így is meggyőzőnek mondható 37-3. A névsort elnézve Londonban is toronymagas esélyesek lesznek.

Az amerikai férfi kosárlabda-válogatott kerete:
London 2012 Carmelo Anthony (New York Knicks)
Kobe Bryant (Los Angeles Lakers)
Tyson Chandler (New York Knicks)
Kevin Durant (Oklahoma City Thunder)
Blake Griffin (Los Angeles Clippers)
James Harden (Oklahoma City Thunder)
Andre Iguodala (Philadelphia 76ers)
LeBron James (Miami Heat)
Kevin Love (Minnesota Timberwolves)
Chris Paul (Los Angeles Clippers)
Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)
Deron Williams (Brooklyn Nets)