Az NBA legutóbbi szezonjában meccsenként átlagban 20,7 pontot és 10,9 lepattanót szerzett Blake Griffin térdsérülése miatt még a csapat első, Dominikai Köztársaság ellen vívott, csütörtöki felkészülési mérkőzése előtt elhagyta az együttest, s Los Angelesbe utazott vizsgálatokra. Az orvosok szerint a térdében a porc tört el, s műtét vár rá, mely után várhatóan nyolc hét pihenőre kényszerül.

Griffin korábban éppen a válogatott keretét sújtó sérüléshullám miatt került be a csapatba, miután Mike Krzyzewski szövetségi kapitánynak olyan sztárokról kellett lemondania, mint Chris Bosh, Dwyane Wade és Dwight Howard.

A szakvezető most a legutóbbi szezonban még az egyetemi bajnokságban szerepelt, a júniusi játékosbörzén (draft) elsőként kiválasztott Anthony Davist hívta be a csapatba. A fiatal játékos csütörtökön már játszott, s kilenc pontot szerzett a dominikai együttes ellen, melyet az esélyeknek megfelelően nagyon könnyedén, 113-59-re győzött le a Team USA. A csapat legjobbja Kevin Durant volt 24 ponttal és 10 lepattanóval.