Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Unikum síugrásban

Soha korábban nem fordult még elő az, ami Vancouverben bekövetkezett a síugró versenyeken. A normál sánc végeredménye ugyanis megismétlődött a nagysáncon, ahol szintén Simon Ammann - Adam Malysz - Gregor Schlierenzauer sorrend alakult ki a dobogón. A sportág történetében olyanra is csak egyszer volt példa korábban, hogy mindkét számban azonos emberek álljanak a dobogón, igaz más-más sorrendben. Az 1964-es innsbrucki olimpián a finn Veikko Kankkonen, a norvég Toralf Engan és Torgeir Brandtzaeg kibérelték a dobogót, normál sáncon a finn, a nagysáncon pedig Engan győzött.

0 Tovább

Harry Potter IV.

A J. K. Rowling által világsikerre vitt Harry Potter sorozat négynél több részt élt meg, Simon Ammann immáron negyedikolimpiai parádéjáról is lehetne lassan könyvet írni (biztos vagyok benne, hogy Svájcban születni is fog ilyen jellegű mű). A madárcsontú síugró ugyanis történelmet írt a vancouveri olimpián azzal, hogy a normál sánc versenye után a nagysáncon is győzni tudott. Az egy olimpián mindkét egyéni verseny megnyerése is csak keveseknek jött eddig össze, ám mindezt kétszer (ne feledjük Salt Lake Cityben is két aranyat nyert a svájci) megcsinálni, tényleg parádés. Nyolc éve előzetesen esélytelen volt Ammann, most azonban mindenki várta tőle a sikereket. Most már két olyan síugró van a világon, aki négy olimpia aranyéremmel rendelkezik, de a finn Matti Nykänennel (3 egyéni és egy csapat arany) ellentétben Ammann-nak négy EGYÉNI aranyérme van, ami példátlan.

0 Tovább

Fortuna az egyetlen lengyel bajnok

Lehet, hogy már csak néhány óráig állja meg a helyét az a kijelentés, amely szerint a síugró Wojciech Fortuna a lengyel sport egyetlen téli olimpiai bajnoka. Az 1972-es sapporói olimpia hőse annak idején hatalmas szerencsével (nomen est omen) lett olimpiai bajnok. Az Okurayama sáncon rendezett nagysánc verseny első sorozatában ugyanis a hihetetlenül kedvező szélnek köszönhetően 111 méterig repült. A második sorozatban aztán hiába ugrott csak 87,5 métert és lett a sorozaton belül csupán a 22. a lengyel ugró, összesítésben egy tized ponttal így is a svájci Walter Steiner előtt tudott maradni. A vancouveri olimpia hetedik napján nagy esély van arra, hogy Fortuna társat kap, a sífutó Justyna Kowalczyk ugyanis a legnagyobb esélyese a magyar idő szerint 22.00-kor sorra kerülő üldözéses versenynek...

0 Tovább
12
»

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Utolsó kommentek