Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem próbálja ki az Olimpiai Stadiont a hétpróba világbajnok

A britek nagy reménysége, a hétpróbázó világbajnok Jessica Ennis nem szeretne edzeni a londoni Olimpiai Stadionban az ötkarikás játékok előtt, hogy újdonságként hasson rá a stadion és a légkör. "Nem akarok az olimpia előtt a stadionban edzeni, és fotóztatni magam a média előtt. Az akarom, hogy minden új legyen. Boldog vagyok, hogy a távolban készülök, mert azt akarom, hogy teljesen friss legyen az érzés, amikor először a pályára lépek" - nyilatkozta Ennis a BBC-nek. A sportolónő Sheffieldben lakik, ott készül a hazai olimpiára."Ha ez bárhol máshol lenne a világon, akkor talán előtte bejárnám a stadiont, de most ez elrontaná az egyediségét" - tette hozzá.A 25 éves atléta 2009-ben világbajnoki aranyat nyert Berlinben, idén nagy csalódásra csak második lett Teguban, miután az utolsó előtti számban, gerelyhajításban 13 méterrel elmaradt a győztes Tatjana Csernovától. A brit közvélemény Londonban aranyat vár Ennistől, aki Pekingben lábsérülése miatt nem indulhatott.

0 Tovább

Fények az Olimpiai Stadionban

Hétfő este első ízben gyúltak ki a fények a londoni Olimpiai Stadionban, amely a 2012-es ötkarikás játékok központi helyszíne lesz. Az olimpiai megnyitó előtt egy évvel, hét hónappal és hét nappal a brit miniszterelnök, David Cameron kapcsolta fel elsőként a világítást. A hófödte stadionban rendezett eseményen jelen volt Boris Johnson, London város polgármestere, valamint a szervezőbizottság elnöke, Sebastian Coe is. A 80 ezer férőhelyes Olimpiai Stadionban már az ülőhelyek is a helyükön vannak ugyan, de a létesítmény majd csak jövőre készül el teljesen. A versenyek alatt pedig összesen tizennégy, egyenként 70 méter magas világítótorony összesen 532 reflektora adja majd a világítást. A jeles eseményről az alábbi videó képekben is tudósít:

 

0 Tovább

Kész az Olimpiai Stadion teteje

Bár a londoni olimpia csupán két év múlva kezdődik, az angolok úgy tűnik, hogy nem akarják az utolsó pillanatokra hagyni az előkészületeket. Csütörtökön ugyanis elkészült a leendő Olimpiai Stadion tetőszerkezete. A 80.000 néző befogadására alkalmas létesítményben a tető az ülőhelyek kétharmadán helyet foglalókat védheti az esőtől. A 112 panel által tartott szerkezetre összesen 45.000 négyzetméternyi vásznat feszítettek ki. A londoni Olimpiai Stadion építése jó úton halad, hiszen az Olimpiai Park vezetői jelezték, hogy már most, az év közepén teljesítették az idei évre kiírt valamennyi célkitűzést, így most már a 2011-re esedékes projekt elemek megvalósításán dolgoznak majd a következő hónapokban. Az olimpia létesítmények megépítésén naponta hozzávetőlegesen 10.000 munkás dolgozik és a tervek szerint jövő nyárig valamennyi szükséges létesítmény elkészülhet.

0 Tovább

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Utolsó kommentek