Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Steiner újranősült

A pekingi olimpia súlyemelő hőse, Matthias Steiner ismét megnősült. A német emelő szívszorító történetéről már korábban írtunk, aki felesége halála, majd pekingi győzelme után új társra lelt, akivel július 10-én ki is mondta a boldogító igent. A pár (ld. kép lent) az esküvőt összekötötte az újonnan született kisfiuk, Felix keresztelőjével.

0 Tovább

Steiner bronzéremmel tért vissza

A lengyel Agata Wrobel mellett egy másik rangos visszatérő is volt a Minszkben rendezett súlyemelő Európa-bajnokságon. Az elmúlt évek legismertebb súlyemelője, az osztrák születésű, de Pekingben már német színekben olimpiai bajnoki címet szerző Matthias Steiner ugyanis sérülések, műtétek és formahanyatlás után ismét nagy világversenyen szerepelt. A 2005-ben az osztrák szövetségtől felesége okán Németországba „igazoló” Steiner karrierjében a pekingi olimpia előtti év hozta a fordulópontot. Felesége ugyanis 2007 júliusában autóbalesetben életét veszítette. A tragédia okán súlyából ugyan nyolc kilót veszítő, 2008 januárjában a német állampolgárságot megkapó Steiner Pekingben 203 kilogrammos szakítással és 258 kg-os lökéssel győzött, amivel összesítésben egy kilogrammal előzte meg az orosz Jevgenyij Csigisevet. A felesége halála után bánatát az olimpiai felkészülésbe fordító Steiner minden idők egyik legérzelmesebb győzelmi dobogóján elhunyt felesége, Susanne fényképével állva ünnepelt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Matthias Steiner pályafutása legnagyobb sikerét 2008-ban Pekingben érte el, ahol 461 kg-os összteljesítménnyel nyerte meg az ólomsúlyúak küzdelmét. Az alábbi hat perces videót érdemes megnézni, mert eredeti német kommentálással látható benne Steiner és az ő eksztázisa a pódiumon és a dobogón:
 
Matthias Steiner a 2008-as év egyik legnagyobb médiasztárja lett Németországban, népszerűségét jól mutatja, hogy az amúgy sikerekben nem szűkölködő német sportban (16 pekingi aranyérem) őt választották meg –első súlyemelőként- az év legjobb sportolójának. Az olimpiai bajnok német emelő hihetetlen népszerűségre tett szert, a sikerek után pedig a magánélete is újra rendeződött. A pekingi siker után ismerte meg televíziós bemondó  barátnőjét, akit 2010 januárjában feleségül is vett. Steiner a minszki Európa-bajnokságon vasárnap eredményesen tért vissza, ahol a lökésben ezüst- (236 kg), szakításban (190 kg) és összetettben (426 kg) pedig bronzérmet szerzett. Steiner saját bevallása szerint az idei törökországi világbajnokságra koncentrál elsősorban és szeretné megvédeni az olimpiai bajnoki címét 2012-ben Londonban is.
0 Tovább

Szurkolj Londonban !

blogavatar

Az olimpiai játékok történetének különlegességeivel foglalkozó blog. Érdekességek, számok a puszta hírek mögül mind a téli, mind pedig a nyári olimpiákról.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek